Στη διάσημη γερμανική πίστα, εκεί όπου δοκιμάζονται όλα τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών, εντοπίστηκε το πρώτο SUV της Maserati.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της ιταλικής φίρμας πραγματοποιούν τις τελικές δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2016.

Παρά το καμουφλάζ, διακρίνονται οι κάθετες γρίλιες στον προφυλακτήρα, τα λεπτά φωτιστικά σώματα και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης πίσω. Όπως έχει επιβεβαιωθεί, η Levante θα είναι διαθέσιμη με ένα V6 3.0 twin turbo κινητήρα απόδοσης 410 ίππων, ένα V8 3.8 twin turbo με 530 ίππους και ένα V6 3.0 turbodiesel με 275 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης. Επίσης, η Levante θα προσφέρεται και ως plug-in hybrid. Βασίζεται στην πλατφόρμα των Ghibli και Quattroporte, με την κατασκευή να γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Mirafiori.

Η εμπορική πορεία του πολυτελούς SUV θα ξεκινήσει μέσα στο 2016, με την τιμή της βασικής έκδοσης στην τοπική αγορά να ορίζεται στα 90.000 ευρώ, περίπου. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης