Στο κτήμα του Λόρδου March, στο West Sussex της Βρετανίας, θα χτυπά τις επόμενες μέρες (26-28 Ιουνίου) η «καρδιά» των τεσσάρων και δύο τροχών, στο πλαίσιο του διάσημου Goodwood Festival of Speed.

Εκεί, θα παρουσιαστούν σε παγκόσμια πρεμιέρα ορισμένα εκπληκτικά μοντέλα, οι Raikkonen, Button, Massa, Block και άλλοι διάσημοι οδηγοί θα ανέβουν τη διαδρομή των 1,86 χιλιομέτρων, κορυφαίοι drifter θα λιώσουν τα ελαστικά και η αεροπορική ομάδα Red Arrows θα πετάξει πάνω από τους 200.000 και πλέον θεατές, κάνοντας επίδειξη υψηλής τεχνικής.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παράσταση ωστόσο, αναμένεται να κλέψει η σουηδική εταιρεία κατασκευής υπέρ-αυτοκινήτων. Για πρώτη φορά θα δούμε μαζί τα δύο ισχυρότερα και ταχύτερα οχήματα παραγωγής του κόσμου, τις One:1 και Regera. Η Koenigsegg υπόσχεται μοναδικό θέαμα, σε μια αναμέτρηση τιτάνων.

Για να καταλάβετε για τι μιλάμε, η One:1 έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας, έκανε νέα ρεκόρ στα 0-300-0, επιταχύνει στα 0-400 χλμ./ώρα σε 20 δευτερόλεπτα και αποδίδει 1.341 ίππους και 1.371 Nm ροπής. Από την άλλη, η Regera, το πρώτο megacar παγκοσμίως, τροφοδοτείται από ένα προηγμένο υβριδικό σύνολο, συνδυάζοντας τον V8 5.0 twin turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 1.100 ίππων και τρία ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία παράγουν στιγμιαία σχεδόν 700 ίππους, ανεβάζοντας την ισχύ κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης στους 1.800 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης