Η θερμοκρασία βρίσκεται κάτω από το μηδέν, το χιόνι πέφτει πυκνό και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Σε αντίξοες καιρικές συνθήκες όλοι οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διατηρούν την ψυχραιμία τους. Επίσης, είναι απαραίτητο να ακολουθούν κάποιες βασικές οδηγίες, όπως αναφέρει η Ford Motor στο παρακάτω video.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτο και βασικότερο, μειώνουμε ταχύτητα στα οχήματα και κάνουμε ήρεμες και απαλές κινήσεις. Δεν στρίβουμε απότομα το τιμόνι, ούτε πατάμε έντονα το γκάζι και το φρένο. Για κανέναν λόγο δεν θέτουμε σε λειτουργία το cruise control, ενώ προσπαθούμε οι τροχοί να πατάνε στο μαλακό χιόνι και όχι εκεί που γυαλίζει.  

Σε περίπτωση που υπάρξει απώλεια πρόσφυσης και το αυτοκίνητο αρχίσει να γλιστρά, σηκώνουμε το πόδι από το γκάζι και στρίβουμε ανάποδα το τιμόνι από εκεί που πηγαίνει η μούρη του οχήματος, προκειμένου να το επαναφέρουμε.

Φυσικά, έχουμε πάντα αλυσίδες μαζί μας και γεμάτο ρεζερβουάρ. Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών, τα λαστιχάκια στους υαλοκαθαριστήρες και το υγρό στο ψυγείο. Κοιτάμε αν το κιτ ανάγκης είναι πλήρες και αποφεύγουμε να περνάμε από δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης