Όταν αλλάζεις τις συνήθειες του καταναλωτή και του βάζεις περίπλοκα πράγματα στο μυαλό του δυσκολεύεται να ανταποκριθεί. Και είναι λογικό. Για να διευκολύνουν τη ζωή των καταναλωτών η Stellantis και η Engie EPS δημιούργησαν την υπηρεσία «Free2Move eSolutions» με σκοπό να συμβάλουν με ένα ενεργό ρόλο στην ομαλή μετάβαση στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης για πιο προσιτές και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις.

Ήδη οι δύο κολοσσοί που ξεκίνησαν συνεργασία ανακοίνωσαν το όνομα και το Διοικητικό Συμβούλιου της νέας εταιρείας που θα ηγηθούν στον τομέα του e-mobility.  Άμεσα θα  ολοκληρωθούν οι άδειες από τις επιτροπές ανταγωνισμού και η  νέα εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στο 2ο 6μηνο του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεργασία αυτή ( Stellantis+ENGIE EPS)  θα απλοποιήσει την πρόσβαση στις λύσεις e-mobility και θα επιτρέψει στην Free2Move να αναπτύξει ένα νέο πλαίσιο υπηρεσιών.

Η Free2Move (ανήκει στην Stellantis)  δημιουργήθηκε το 2016 και σήμερα με τη δημιουργία της Free2Move eSolutions περνά σε μια νέα εποχή που θα εξελίσσει και θα διαθέτει καινοτόμες λύσεις εξηλεκτρισμένης κίνησης.

Η αρχή θα γίνει με την Ευρώπη και στη συνέχεια οι δραστηριότητες αυτές θα επεκταθούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το όνομα Free2Move eSolutions μπορούμε να καταλάβουμε το ευρύ πεδίο που θα δραστηριοποιηθεί η νέα εταιρία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα δίνει λύσεις από τις  υποδομές φόρτισης και τις λύσεις οικιακών και δημόσιων φορτιστών, μέχρι τη διαχείριση του κύκλου ζωής των μπαταριών, αλλά και την ενσωμάτωση και λειτουργία προηγμένων συστημάτων V2G (Vehicle-to-Grid).

Για παράδειγμα στο  εργοστάσιο του Mirafiori όπου κατασκευάζεται το νέο ηλεκτρικό Fiat 500, δημιουργείται το μεγαλύτερο δίκτυο V2G στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι θα υπάρχουν θέσεις για 700 διασυνδεδεμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Free2Move eSolutions θα αποτελείται από 6 μέλη. Ο κ. Roberto Di Stefano, εκπροσωπώντας την Stellantis, θα κατέχει τη θέση του CEO, ενώ ο κ. Carlalberto Guglielminotti, από την Engie EPS, θα κατέχει τη θέση του Προέδρου.

Τα υπόλοιπα μέλη θα είναι η κ. Brigitte Courtehoux (CEO της Free2Move και μέλος της παγκόσμιας ομάδας διοίκησης της Stellantis), ο κ. Davide Mele (Αναπληρωτής CEO της Stallantis στην Ευρώπη), ο κ. Luigi Michi (πρώην Επικεφαλής Στρατηγικής και Λειτουργιών της Terna και Αντιπρόεδρος της Enel) και ο κ. Giovanni Ravina (Chief Innovation Officer της Engie EPS).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης