Τον Ιούλιο του 2019, ο οίκος Barrett-Jackson έβγαλε σε δημοπρασία την τελευταία μονάδα της Corvette C7 Ζ06. To αυτοκίνητο, το οποίο ήταν βαμμένο σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση με αντίστοιχου χρώματος ζάντες, προκάλεσε τον ενδιαφέρον των μεγαλύτερων συλλεκτών. Τελικά, κατέληξε στα χέρια του επιχειρηματία Dan Snyder, έναντι του ποσού των 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η πρώτη μονάδα της καινούργιας Corvette C8 έσπασε κάθε ρεκόρ, πιάνοντας σε δημοπρασία του ίδιου οίκου τα 3.000.000 δολάρια. Το sportcar βγήκε στο «σφυρί» στο Scottsdale της Αριζόνα και είναι το τρίτο πιο ακριβό μοντέλο στην ιστορία της Corvette.

Φέρει αριθμό πλαισίου 001 και εξοπλίζεται με το πακέτο Z51 Performance, περιλαμβάνοντας πολλά carbon στοιχεία, επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, νέο σύστημα ψύξης του κινητήρα, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση, καθώς και ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S διαστάσεων 245/35ZR19 μπροστά και 305/30ZR20 πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο V8 LT2 κινητήρας των 5,6 λίτρων αποδίδει 502 ίππους και 636 Nm ροπής χάρη στο νέο σύστημα εξάτμισης και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της Tremec. Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε περίπου 3 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η κόκκινη Corvette C8 #001 που εκτέθηκε στη δημοπρασία δεν είναι αυτή που θα παραδοθεί στον τυχερό συλλέκτη. Ο πλειοδότης θα λάβει μία μαύρη C8 #001 με μαύρη δερμάτινη επένδυση δέρματος στο εσωτερικό και τα σχετικά λογότυπα.

Όλα τα χρήματα θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο ίδρυμα «Detroit Children’s Fund», το οποίο στηρίζει τα δημόσια σχολεία της πόλης του Ντιτρόιτ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης