Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που η McLaren πανηγύρισε μια σπουδαία επιτυχία στον θρυλικό αγώνα αντοχής 24 Ώρες Le Mans, κερδίζοντας την 1η, την 3η, την 4η την 5η  και την 13η θέση, με την F1 GTR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 20η επέτειο, η βρετανική μάρκα ανακοίνωσε την παραγωγή μιας ειδική έκδοσης της 650S. Θα παραχθεί σε μόλις 50 μονάδες, η τιμή ορίστηκε στις 244.500 λίρες Αγγλίας, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το καλοκαίρι.

Η 650S Le Mans δημιουργήθηκε από το τμήμα McLaren Special Operations (MSO), σε συνεργασία με τον Peter Stevens, σχεδιαστή της F1 GTR του 1995. Φέρει αρκετά αισθητικά στοιχεία από το αυθεντικό αγωνιστικό μοντέλο, όπως το μεταλλικό χρώμα Sarthe Grey, την εισαγωγή αέρα στην οροφή και τις ζάντες 19 ιντσών εμπρός και 20 ιντσών πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με την απλή 650S, διαθέτει νέο προφυλακτήρα πίσω και διαχύτη, εμπρός splitter από ανθρακονήματα και νέα αεροδυναμικά βοηθήματα στο πλάι. Τα φρένα είναι carbon-κεραμικά με πορτοκαλί δαγκάνες.

Στο εσωτερικό, τα λογότυπα Le Mans κοσμούν τα προσκέφαλα των καθισμάτων και τα πατάκια, ενώ δεν λείπει η ειδική πλακέτα. Όλη η καμπίνα είναι επενδυμένη με δέρμα και alcantara, σε μαύρη και πορτοκαλί απόχρωση.

Εφοδιάζεται με τον γνωστό V8 3.8 twin turbo κινητήρα, απόδοσης 650 ίππων, με τα 0-100 να έρχονται σε 3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 333 χλμ./ώρα. Επίσης, η McLaren ανακοίνωσε πως όσοι την παραγγείλουν, θα λάβουν διπλή πρόσκληση για να παρευρεθούν στην εκδήλωση που θα κάνει η εταιρεία στην πίστα του Le Mans.  
   

 Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης