Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Ferdinand Piëch ηγείτο της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, μεταμορφώνοντας το VW Group σε παγκόσμια υπερδύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, Ferdinand Porsche, παραιτήθηκε από τη θέση του, έπειτα από την κόντρα που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Martin Winterkorn. Ο 78χρονος, δεν έχει πλέον καμία αρμοδιότητα στο VW Group, με τον Berthold Huber να αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα προέδρου.

Ο Piëch, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, είχε πάρει ορισμένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα του group, όπως την Bugatti Veyron και το Audi R8 V10 Plus. Πρόσφατα, εθεάθη με μια Porsche 918 Spyder, η οποία είναι μοναδική στο είδος της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γερμανικό hypercar είναι σε μαύρο χρώμα με πορτοκαλί λεπτομέρειες, έχει διαφορετική πίσω πτέρυγα από όλα τα υπόλοιπα, καθώς και οροφή. Κατασκευάστηκε μόνο για αυτόν και δεν διαθέτει αφαιρούμενο πάνελ, αλλά κανονική οροφή. Με απλά λόγια δεν πρόκειται για 918 Spyder αλλά για Coupe.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης