Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το 2019, την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της, πούλησε 8.205 αυτοκίνητα. Το 2020, τα στελέχη της Lamborghini περίμεναν ένα μοναδικό ρεκόρ. Η πανδημία όμως τους άλλαξε τα σχέδια, όπως σε όλους τους κατασκευαστές άλλωστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο καλοπουλημένο μοντέλο ήταν η εκθαμβωτική Urus

Παρά τις προκλήσεις και το γεγονός ότι το εργοστάσιο στη Sant’ Agata έκλεισε για περίπου 70 μέρες την άνοιξη, η διάσημη μάρκα από την Μπολόνια κατάφερε να αντεπεξέλθει, παραδίδοντας σε πελάτες ανά την υφήλιο 7.430 οχήματα και καταγράφοντας μείωση 9% σε σύγκριση με το 2019.

Από αυτά, τα 4.391 αφορούσαν την Urus. Το Super Sport SUV μοντέλο της Lamborghini είναι με διαφορά το best seller στην γκάμα. Δεύτερη ήταν η Huracan με 2.193 ταξινομήσεις και τρίτη η Aventador με 846 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη αγορά της ιταλικής φίρμας ήταν αυτή των ΗΠΑ. Πάνω από 2.225 Αμερικανοί επέλεξαν να αγοράσουν το περασμένο έτος μια Lamborghini. Στην Ευρώπη, Γερμανοί και Βρετανοί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα μοντέλα της, με τις πωλήσεις να αγγίζουν τις 607 και 517 μονάδες αντίστοιχα.

Στην Κίνα πουλήθηκαν 604 αυτοκίνητα, ενώ στην Ιαπωνία άλλα 600. Τεράστια αύξηση, που άγγιξε το 75% κατέγραψε η Ν. Κορέα, με 303 οχήματα να πωλούνται στην ασιατική χώρα.

 

Παραδόθηκε στις ΗΠΑ η πρώτη Lamborghini Sian

Η θρυλική Lamborghini Diablo σε 17 φωτογραφίες

Για τη Lamborghini Urus όλοι οι δρόμοι είναι ίδιοι!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης