Ανήκει στην κατηγορία των Hyper-GT. Διαθέτει τρεις θέσεις και είναι το ταχύτερο και πιο αεροδυναμικό μοντέλο που έχει βγει ποτέ από τις εγκαταστάσεις της βρετανικής φίρμας στο Woking. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκθαμβωτική Speedtail θα παραχθεί σε μόλις 106 μονάδες και όλες έχουν προπωληθεί έναντι του ποσού των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκε το πρώτο αντίτυπο.  

Η Speedtail με αριθμό «01» πουλήθηκε στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες. Ο ιδιοκτήτης -ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του- εξατομίκευσε το αυτοκίνητο μέσω του τμήματος McLaren Special Operation (MSO). Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε ένα ιδιαίτερο μοβ χρώμα, φέρει αρκετό carbon και πορτοκαλί δαγκάνες φρένων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες από το εσωτερικό δεν υπάρχουν, ωστόσο είναι βέβαιο πως έχει εξατομικευτεί πλήρως. Επίσης ο κάτοχος έλαβε κι ένα 3D κιτ εργαλείων με επίχρυσο φινίρισμα. 

Το τριθέσιο hypercar σε διάταξη 1+2 θέσεων είναι κατασκευασμένο από carbon μονοκόκ και ζυγίζει 1.430 κιλά χωρίς τα υγρά, ενώ το μήκος φθάνει τα 5.137 χλστ. Για να πιάσει τη μέγιστη ταχύτητα, ο οδηγός πρέπει να ενεργοποιήσει το mode «Unique Velocity» μέσω του ειδικού διακόπτη και να τεθούν σε λειτουργία όλα τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Τα ελαστικά έχουν εξελιχθεί από την Pirelli ειδικά για τη Speedtail προκειμένου να αντεπεξέρχονται στις υψηλές πιέσεις. Τα φρένα είναι carbon κεραμικά και όλα σχεδόν τα τμήματα του αυτοκινήτου έχουν κατασκευαστεί από συνθετικά υλικά. Για την κίνηση φροντίζει ένα πρωτοποριακό υβριδικό σύνολο νέας γενιάς, συνδυάζοντας έναν V8 βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική απόδοση διαμορφώνεται στους 1.150 ίππους και τα 1.070 Nm ροπής.

Η βελόνα του κοντέρ ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα, με τα 0-300 να επιτυγχάνονται στον εκπληκτικό χρόνο των 12,8 δευτερολέπτων. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης