Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Την εμπειρία τους από τους αγώνες και τις βελτιώσεις σε θέματα ασφαλείας και όχι μόνο, μεταφέρει η Abarth και στα αυτοκίνητα παραγωγής. Με το καινοτόμο σύστημα τηλεμετρίας Abarth Telemetry όλοι οι οδηγοί που έχουν Abarth της νέας σειράς 595 μπορούν να καταγράφουν κάθε δυνατότητα και αντίδραση του αυτοκινήτου και να βελτιώσουν με αυτό τον τρόπο τις δικές τους οδηγικές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυρίως το σύστημα τηλεμετρίας θα βοηθήσει σημαντικά αυτούς που παίρνουν μέρος σε αγώνες γιατί με βάση τις ενδείξεις του συστήματος θα μπορέσουν να βελτιώσουν τους χρόνους τους.

Όμως Abarth 595 μπορεί να δούμε και με κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας γιατί οι ιδιοκτήτες τους αγαπούν τη φίρμα και τους αρέσει να κινούνται γρήγορα και με ασφάλεια.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι κάθε τι που επισημαίνεται σε έναν αγώνα αρχικά εξελίσσεται  πάνω στο αγωνιστικό όχημα και στη συνέχεια οι βελτιώσεις –κυρίως  σε θέματα ασφαλείας- μεταφέρονται  στα αυτοκίνητα παραγωγής, δηλαδή στα αυτοκίνητα που οδηγούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα μηχανικά μέρη και την αεροδυναμική απόδοση, μέχρι τα στοιχεία του εξοπλισμού και τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Όλα τα μοντέλα της σειράς 595 διαθέτουν τη δυνατότητα να εξοπλιστούν με το σύστημα τηλεμετρίας Abarth Telemetry. Το προηγμένο σύστημα  πολυμέσων UConnect, με την οθόνη αφής HD των 7’’, στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων της νέας σειράς, θα δώσει λύσεις σε  πολλά ερωτήματα  των «ψαγμένων» οδηγών.

Τι κάνει όμως ακριβώς  αυτό το σύστημα τηλεμετρίας. Με το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να καταγράφει από τη χάραξη των δρόμων μέχρι την απόδοσή του.

Στη συνέχεια το Abarth Telemetry,  συγκρίνει την απόδοση του και κάνει μετατροπές  ξεκινώντας από την πίεση του αέρα μέχρι τη σκληρότητα των αμορτισέρ. 

Με τις συμβουλές αυτές που του δίνει  το ηλεκτρονικό σύστημα μπορεί να  βελτιώσει τους χρόνους του στον αγώνα.

Το σύστημα Abarth Telemetry –ανάλογα με την έκδοση- βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό ή στη λίστα επιλογών όλης της νέας σειράς 595, η οποία εφοδιάζεται με τον Turbo βενζινοκινητήρα 1.4 T-JET  που αποδίδει από 140 έως και  180 ίππους. 

Με το ίδιο σύστημα εφοδιάζονται τα μονοθέσια της F4 στα Πρωταθλήματα της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Οι τιμές των νέων Abarth 595 στην Ελληνική αγορά ξεκινούν από τις 19.250 ευρώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης