Η ισπανική μάρκα έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Τα μοντέλα της Seat, διακρίνονται μεταξύ άλλων, για την οδική συμπεριφορά, την ποιότητας κύλισης και κατασκευής.

Όλα τα αυτοκίνητα, πριν φύγουν από το εργοστάσιο για τους αντιπροσώπους, υποβάλλονται σε μία σειρά πολύ σκληρών δοκιμασιών σε διάφορες επιφάνειες και συνθήκες. Στόχος των μηχανικών είναι διαπιστώσουν την αντοχή και την ανθεκτικότητα στη σκληρή χρήση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Seat έδωσε στη δημοσιότητα ένα video από τη διαδικασία των δοκιμών. Οι μηχανικοί εστιάζουν την προσοχή τους σε συγκεκριμένα τμήματα του αυτοκινήτου, όπως στην ανάρτηση, τους τροχούς, τις πόρτες, τους διακόπτες και τα υφάσματα.

Για την δοκιμή της ανάρτησης γίνονται τουλάχιστον 3.000 χιλιόμετρα σε χώμα. Μαζί τεστάρονται οι προφυλακτήρες και οι θόλοι, καθώς δέχονται χιλιάδες χτυπήματα από πέτρες και χαλίκια. 

Για τους τροχούς, οι μηχανικοί πηγαίνουν από την καυτή έρημο του Μαρόκου μέχρι τους παγωμένους δρόμους της Ρωσίας. Διανύουν 1.200.000 χιλιόμετρα, δηλαδή κάνουν τον γύρο του κόσμου τέσσερις φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πόρτες ανοίγουν και κλείνουν 30.000 φορές ώστε να δουν τυχόν αλλοιώσεις, τα κουμπιά και οι διακόπτες πατιούνται πάνω από 5.000 φορές και τα υφάσματα στα καθίσματα αξιολογούνται με τη διαδικασία της αναδίπλωσης και της προσομοίωσης της επιβίβασης και αποβίβασης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης