Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, τοποθετώντας ειδικά πάνελ σε συγκεκριμένα σημεία των δρόμων για την ασύρματη φόρτιση των ταξί.

Οι αρμόδιες αρχές του Όσλο  αποφάσισαν να ενσωματώσουν την τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης στο οδικό δίκτυο της πόλης, ώστε τα ταξί να φορτίζουν όσον το δυνατόν πιο γρήγορα και εύκολα, προς όφελος των κατόχων και των πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το σχέδιο των κυβερνώντων, από το 2023 όλα τα ταξί που κυκλοφορούν στο Όσλο θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά και μέχρι το 2025 όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η Νορβηγία θεωρείται χώρα πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται να προέρχεται μέσω υδροηλεκτρικών και αιολικών σταθμών. Την ίδια στιγμή, διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανά κάτοικο στον κόσμο. Πέρυσι, το μερίδιο αγοράς έφθασε στο εκπληκτικό 31,2%. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις οδηγούς αγόρασε καινούργιο επιβατικό όχημα τεχνολογίας EV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης