Μία ομάδα δημοσιογράφων κατέρριψε τον μύθο σχετικά με τη δυνατότητα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στα μεγάλα ταξίδια λόγω της περιορισμένης αυτονομίας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εννέα δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου πήραν τρία Audi e-tron 55 quattro και κατάφεραν να διανύσουν περισσότερα από 1.600 χιλιόμετρα μέσα σε 24 ώρες, κάνοντας στάση μόνο για επαναφόρτιση των μπαταριών.

Ο στόλος ξεκίνησε από τη λίμνη Bled στη Σλοβενία και αφού πέρασε από την Αυστρία, την Ιταλία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο, κατέληξε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ηλεκτρικό SUV με την εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία και τις φορτίσεις πολύ σύντομης διάρκειας αποδείχθηκε μία ολοκληρωμένη από κάθε άποψη πρόταση. Σε συνδυασμό με τα απολαυστικά του δυναμικά χαρακτηριστικά και το άνετο εσωτερικό, πρόσφερε μια ασυναγώνιστη «ηλεκτροκίνητη» εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Χάρη στην ταχυφόρτιση συνεχούς ρεύματος σε σταθμούς υψηλής ισχύος, η μπαταρία ιόντων λιθίου του e-tron φτάνει στο 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τα «πληρώματα» είχαν την ευκαιρία να επαναφορτίσουν σε επτά διαφορετικούς σταθμούς: στο Kärnten, στο Νότιο Τιρόλο, στο Vorarlberg, στο καντόνι της Ζυρίχης, στο Breisgau, στο Eifel και τέλος στη Λιέγη – σε όλες τις περιπτώσεις με ταχυφόρτιση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτήν τη στιγμή ο κάτοχος του Audi e-tron μπορεί να φορτίσει σε περίπου 100.000 σημεία φόρτισης σε 19 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς.

Ανακαλύψτε το νέο e-tron

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης