Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το απόλυτο SUV, ένα αυτοκίνητο που θα λατρέψουν οι πάμπλουτοι φίλοι της βρετανικής φίρμας και ιδιαίτερα οι Σαουδάραβες και οι Ρώσοι, παρουσίασε η Rolls-Royce.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα έκδοση της Cullinan με την ονομασία Black Badge περιγράφεται από την εταιρεία ως ο «βασιλιάς της νύχτας», ένα μυστηριώδης όχημα που αντανακλά τις επιθυμίες μιας ξεχωριστής ομάδας πελατών της RR, αυτών που σπάνε τους κανόνες, δεν διστάζουν να πάρουν ρίσκα και θέτουν τους δικούς τους όρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πάντα πάνω του είναι βαμμένα μαύρα, με το αμάξωμα να φέρει πολλαπλές στρώσεις γυαλισμένου χρώματος. Το σήμα «The Spirit of Ecstasy» στο καπό, όπως και γρίλια στη μάσκα, τα πλαίσια των παραθύρων και οι απολήξεις της εξάτμισης, είναι από σκουρόχρωμο χρώμιο υψηλής στιλπνότητας (high gloss black).

Το αυτοκίνητο πατάει σε αποκλειστικές σφυρήλατες ζάντες 22 ιντσών, τροφοδοτείται από τον V12 6,75 λίτρων κινητήρα twin turbo απόδοσης 600 ίππων και 900 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, με την ανάρτηση να έχει πιο σφιχτή ρύθμιση.

Στο πολυτελές σαλόνι κάθε κομμάτι είναι χειροποίητο. Οι επιφάνειες καλύπτονται από σπάνιο δέρμα και Technical Carbon, στα πίσω καθίσματα έχει σχεδιαστεί το σύμβολο του άπειρου, ενώ την οροφή κοσμεί ο έναστρος ουρανός «Starlight Headliner» με τα 134 φωτάκια LED που παραπέμπουν στα άστρα.

Από τον εξοπλισμό δεν λείπει τίποτα. Τα καθίσματα ρυθμίζονται ηλεκτρικά, περιλαμβάνουν λειτουργία μασάζ, θέρμανσης και ψύξης. Στις πλάτες τους φιλοξενούνται οθόνες τύπου tablet για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών, ενώ για όσους επιθυμούν υπάρχουν επιπλέον επιλογές εξατομίκευσης.

Η Rolls-Royce Black Badge Cullinan είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία. Όσο για την τιμή, ανακοινώνεται μόνο στους υποψηφίους αγοραστές.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης