Αφήνοντας κατά μέρος τη συντηρητική σχεδίαση της προηγούμενης γενιάς, η Mazda άλλαξε ολοκληρωτικά την εικόνα του νέου της sedan, δημιουργώντας ένα από τα πιο ελκυστικά μοντέλα της γκάμας της.

Το νέο Mazda6 έχει μήκος 4,86 μέτρα, πλάτος 1,84μ. και ύψος 1,45μ., σχεδιαστικά βασίζεται στο πρωτότυπο Takeri Concept, το σασί είναι κατασκευασμένο από προηγμένα υλικά, αυξάνοντας τη στρεπτική ακαμψία και μειώνοντας το βάρος, ενώ διαθέτει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα (i-ELOOP). Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί τα καλύτερα υλικά, με το δέρμα στα καθίσματα να συνδυάζεται ιδανικά με τις αλουμινένιες λεπτομέρειες, προσδίδοντας κομψότητα και δυναμισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται με δύο βενζινοκινητήρες 2,0 και 2,5 λίτρων, απόδοσης 150 και 192 ίππων αντίστοιχα, με τη μέση κατανάλωση να είναι στα 6 και 6,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμο και με τον turbodiesel SKYACTIV-D 2.2, ο οποίος περιλαμβάνει σύστημα i-stop, έχει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων, με την αυτονομία του να αγγίζει τα 1.500 χλμ..

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με αυτόματο. Το λανσάρισμά του στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2013.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εικόνες του νέου Mazda6

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης