Η ελβετική εταιρεία Rinspeed παρουσίασε το πιο προηγμένο ηλεκτροκίνητο όχημα αυτόνομης αστικής μετακίνησης, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Budii είναι σε πρωτότυπη μορφή και βασίζεται αισθητικά στο BMW i3. Τροφοδοτείται από μια σειρά μπαταριών που φορτίζονται ασύρματα και σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης.

Χάρη στο επαναστατικό τιμόνι, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί αριστερά, δεξιά και στο κέντρο, μπορεί να οδηγηθεί από οποιαδήποτε θέση, χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, το τιμόνι έχει τη δυνατότητα αναδίπλωσης, με το αυτοκίνητο να κινείται αυτόνομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην οροφή υπάρχει το TrackView, ένα τηλεσκοπικό λέιζερ που με τη βοήθεια αισθητήρων σκανάρει σε μορφή 3D όλο το δρόμο, επεμβαίνει στο γκάζι, στα φρένα και την ανάρτηση,  ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα ατυχήματος. Το σύστημα πολυμέσων με τη μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα έχει εξελιχθεί από την Harman Kardon, με την κάμερα υψηλής ανάλυσης να χαρτογραφεί και να αναλύει το οδόστρωμα.

Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους πλειάδα gadgets, μεταξύ των οποίων και ρολόγια χειρός (smartwatch), ελέγχοντας από αυτά κάθε λειτουργία του αυτοκινήτου. Εντυπωσιακά είναι και τα δίτροχα μίνι ηλεκτρικά οχήματα που φιλοξενούνται στις πίσω θέσεις.  


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης