Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ασυγκράτητο και εκρηκτικό το νέο Honda Civic Type R το οποίο πριν καλά καλά μας συστηθεί επισήμως, πρόλαβε να κάνει νέο ρεκόρ στην πίστα της Suzuka, στην κατηγορία των προσθιοκίνητων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Type R έκανε το γύρο της πίστας Suzuka στην Ιαπωνία σε 2 λεπτά και 23.120 δευτερόλεπτα, κερδίζοντας το μοντέλο προηγούμενης γενιάς που χρειαζόταν 2 λεπτά και 23.993 δευτερόλεπτα. Μπορεί να φαίνεται μικρή η διαφορά, όμως είναι μεγάλη βελτίωση σε έναν ήδη εξαιρετικό χρόνο. Η εταιρία κρατά ακόμα σε αγωνία το κοινό καθώς ούτε έχει αποκαλύψει την ακριβή ημερομηνία παρουσίασης του μοντέλου ούτε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Οι φήμες πάντως κάνουν λόγο για μία νέα εξελιγμένη μορφή του 2λιτρου βενζινοκινητήρα με ιπποδύναμη πάνω από 330 άλογα.

Η Honda για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την αδρεναλίνη και να εντείνει την αγωνία αναμονής, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με αποσπάσματα από τον γύρο ρεκόρ, έχοντας όμως καλύψει μέχρι και τον πίνακα οργάνων για να μην διαρρεύσουν πληροφορίες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τέλος, πιθανότατα το συγκεκριμένο Type R να αποτελεί και το τελευταίο βενζινοκίνητο και χειροκίνητο μοντέλο επιδόσεων της Honda, κάτι που αμέσως εντείνει την αναμονή παρουσίασης του. Ειδικότερα μετά την αποκάλυψη της Corolla GR από την Toyota, πριν λίγες ημέρες.
 
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης