Επίδειξη δύναμης για το brand της, αποτελεί το νέο ρεκόρ πωλήσεων της Lamborghini το πρώτο 9μηνο του 2021 (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος). Δεν είναι μυστικό πως ο ερχομός της Urus έστρεψε όλα τα φλας πάνω στην εταιρία, με τη δύναμη του μοντέλου να σπάει τα ρεκόρ εσόδων.

Δεν την σταματά ούτε ο Covid-19, ούτε η έλλειψη ημιαγωγών
Για να σας μεταφέρουμε το μέγεθος της επιτυχίας, αρκεί να αναφέρουμε πως η Lamborghini παρέδωσε 6.902 αυτοκίνητα το πρώτο 9μηνο, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση 23% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Μάλιστα σε μία περίοδο όπου εκτός από τις αντιξοότητες της πανδημίας, έχει να αντιμετωπίσει και την μεγάλη έλλειψη ημιαγωγών, κατάσταση που έχει μπλοκάρει αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιες αγορές την προτιμούν περισσότερο;
Τα ηνία των πωλήσεων διατηρεί η τριάδα Ευρώπη – Μέση Ανατολή – Αφρική, με συνολικά 2.622 πωλήσεις (+17% συγκριτικά με πέρυσι), ενώ ακολουθεί η αγορά της Αμερικής με 2.407 πωλήσεις (+25% συγκριτικά με το 2020). Ακολουθεί η Ασία με συνολικά 1.873 ταξινομήσεις με εντυπωσιακή αύξηση +28% συγκριτικά με την περσινή χρονιά).Best seller αποτελεί το πολυτελές και ταχύτατο SUV, η Lamborghini Urus την οποία αγόρασαν 4.085 νέοι ιδιοκτήτες. Στη δεύτερη θέση με τις μισές πωλήσεις (2.136 μονάδες), ακολουθεί η Huracan.

Ο CEO της εταιρίας Stephan Winkelmann δεν άφησε ασχολίαστο το νέο ρεκόρ 9μήνου και τοποθετήθηκε δηλώνοντας πως η εταιρία διαθέτει εξαιρετικά δυνατό brand σε όλο τον κόσμο και πως αναμένεται νέο ρεκόρ μέχρι το τέλος του έτους.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν γνωρίζει πόσο ακόμη θα ανέβει η φίρμα στην παγκόσμια κατάταξη, την ώρα που έχει ήδη ανακοινώσει τεράστιες επενδύσεις με στόχο να προσφέρει πιο «πράσινες» και plug-in εκδοχές όλων των μοντέλων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη αυτή επιτυχία της Lamborghini αποδεικνύει πως ο συνδυασμός μεγάλων επιδόσεων με τις επιβλητικές διαστάσεις ενός SUV, είναι αυτό που θέλουν να οδηγούν, όσοι έχουν τα μεγάλα πορτοφόλια ανά τον κόσμο. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης