Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

H Renault συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει με πρωτότυπα μοντέλα. Την πρώτη φορά το έκανε με το το Scenic Vision. Σήμερα η Γαλλική εταιρεία κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά με το R5 Turbo 3E.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ένας φόρος τιμής στα Renault 5 Turbo και Turbo 2 του παρελθόντος. Σε αντίθεση με τα περισσότερα πρωτότυπα αυτοκίνητα που απλώς τραβάνε την προσοχή μας και τίποτα άλλο, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία  καθώς είναι σχεδιασμένο για DRIFTING.

Το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης αναλαμβάνει τους πίσω τροχούς με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε έναν από αυτούς. Αποδίδει 375 ίππους και 700 Nm ροπής. Η Renault υπολογίζει τα 0-100 χιλιόμετρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα στα 200 χιλιόμετρα/ώρα, αλλά δεν μπορεί να προβλέψει την αυτονομία που θα έχει από την μπαταρία των 42 kWh. Προφανώς επειδή η βαθμολογία WLTP δεν προβλέπει το αυτοκίνητο να κινείτε στο «πλάι»…

Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει λειτουργία Drift και ονομάζεται «Turbo», με ρυθμίσεις «Track invader» και «Donut» για την ψυχαγωγία του οδηγού και περιστροφές 360 μοιρών, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά του αμαξώματος περιλαμβάνουν τις εισόδους του μπροστινού προφυλακτήρα για πρόσθετη ψύξη και κάθετη δύναμη, όπως και μια τεράστια πίσω αεροτομή. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και στο μέσο της κίνησης οι ροζ, μπλε και κίτρινες λωρίδες LED θα αναβοσβήνουν για να δημιουργήσουν «μια ατμόσφαιρα βιντεοπαιχνιδιών της δεκαετίας του 1980 και του 1990». 

Μια ακόμα έξυπνη ιδέα της Renault είναι οι 10 βραχίονες στήριξης που υπάρχουν  σε κάθε μεριά του αυτοκινήτου για να μπορεί ο καθένας να καταγράφει τις «γελοιότητες» του. 

Ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Renault, Gilles Vidal, δήλωσε:

«Το Renault 5 TURBO 3E συνδυάζει την υπερ-τεχνολογική σχεδίαση και την εσκεμμένη πληθωρικότητα με πολλές αναφορές στον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτων και των βιντεοπαιχνιδιών. Αυτός ο συνδυασμός ωθεί το αυτοκίνητο έκθεσης στη νεωτερικότητα και την τεχνολογία, και βρίσκεται στο όριο μεταξύ της πραγματικής και της εικονικής πραγματικότητας. Αυτό το καθαρό ηλεκτρικό «drifter» αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν επίσης να είναι διασκεδαστικά με απίστευτες επιδόσεις.»
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης