Η νέα γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης, με την γαλλική εταιρεία να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί παγκόσμιας πρεμιέρας στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Την αποκάλυψη έκανε ο αντιπρόεδρος Corporate Design της Renault, Laurens Van Den Acker, τονίζοντας πως το Megane έχει να αντιμετωπίσει ορισμένα από τα πιο ανταγωνιστικά μοντέλα, όπως τα VW Golf και Peugeot 308.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και δεν έχει διαρρεύσει καμία πληροφορία σχετικά με το αυτοκίνητο, πιθανότατα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD που χρησιμοποιεί το Nissan Pulsar, έχοντας μειωμένο βάρος και πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Από σχεδιαστικής πλευράς, θα είναι ριζικά αλλαγμένο, με τον κύριο Van Den Acker να λέει χαρακτηριστικά: «Το νέο Megane είναι σέξι, αισθησιακό, σπορτίφ και ενσωματώνει όλες τις προηγμένες τεχνολογίες».

Όσο για τη γκάμα των κινητήρων, λογικά αποτελείται από τον 1.2 Turbo των 115 ίππων, τον 1.6 Turbo των 160 ίππων, τον 1.5 dCi  με τους 110 ίππους και τον 1.6 dCi απόδοσης 130 ίππων. Τέλος, θα είναι διαθέσιμο σε πεντάθυρο και station wagon αμάξωμα, με την τρίθυρη coupe να καταργείται.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης