Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το δημοφιλές SUV της ισπανικής φίρμας αναβαθμίστηκε σε όλα τα σημεία και είναι έτοιμο να συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αισθητικής πλευράς, το Ateca φέρει νέους προφυλακτήρες, φώτα τεχνολογίας LED εμπρός/πίσω, ζάντες διαστάσεων από 16 έως 19 ίντσες σε 14 σχέδια και πλουσιότερη γκάμα χρωμάτων. Θα συνεχίσει να διατίθεται στις εξοπλιστικές εκδόσεις Reference, Style και FR, με το όνομα του μοντέλου να αναγράφεται στο κέντρο της πίσω πόρτας, κάτω από την πινακίδα. Επίσης προστέθηκε και η XPerience, η οποία περιλαμβάνει  χρωμιωμένες ποδιές και προστατευτικά στους θόλους των τροχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, έχει τοποθετηθεί ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,3 ιντσών και μία έγχρωμη οθόνη αφής 8,25 ή 9,2 ιντσών που είναι συμβατή με Android Auto και CarPlay. Ενσωματώνει πληθώρα εφαρμογών, όλες τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας και ελέγχεται μέσω της αφής ή με φωνητικές εντολές. Καινούριο είναι το τιμόνι, όπως και οι επενδύσεις.

Από πλευράς συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, η Seat έχει προσθέσει το αυτόματο φρενάρισμα με ανίχνευση σύγκρουσης, το προσαρμοζόμενο cruise control, το Travel Assist με Side/Exit Assist, το Trailer Assist και πολλά ακόμη.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, συνεχίζει να προσφέρεται με τον 1.0 TSI και 1.5 TSI απόδοσης 110 και 150 ίππων, τον 2.0 TSI με τους 190 ίππους, καθώς και τον δίλιτρο TDI με τους 115 και 150 ίππους. Όλα τα μηχανικά σύνολα καλύπτουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro Euro 6AP και συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο DSG. Οι ισχυρότερες εκδόσεις φέρουν και σύστημα τετρακίνησης 4Drive.

Το ανανεωμένο Seat Ateca θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια του Martorell (Ισπανία) και του Kvasiny (Τσεχία), με το λανσάρισμα στην αγορά να προγραμματίζεται για τα τέλη του έτους.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης