Τεχνολογίες cloud, τεχνητής νοημοσύνης (AI) και διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) που φέρουν την υπογραφή της Microsoft θα ενσωματώνουν τα αυτοκίνητα της γαλλο-ιαπωνικής συμμαχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Renault-Nissan-Mitsubishi ανακοίνωσαν την έναρξη της παραγωγής μιας νέας πλατφόρμας, της Alliance Intelligent Cloud, που επιτρέπει τη χρήση πρωτοποριακών υπηρεσιών στα οχήματά τους, στο σύνολο των 200 αγορών που δραστηριοποιούνται.

Το παγκόσμιο και φιλόδοξο πρόγραμμα θα αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της Microsoft Azure. Η Azure προσφέρει στη συμμαχία μία παγκόσμια πλατφόρμα δεδομένων για την ασφαλή λήψη, διαχείριση και ανάλυση των δεδομένων ενός οχήματος, με σκοπό την παροχή έξυπνων υπηρεσιών και με βάση τον τεράστιο όγκο δεδομένων που δημιουργούν τα συνδεδεμένα οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα πρώτα αυτοκίνητα που εφοδιάζονται με την τεχνολογία Alliance Intelligent Cloud θα συμπεριλαμβάνονται επιλεγμένες εκδόσεις των Nissan Leaf και Renault Clio που πωλούνται στην Ευρώπη. Τα οχήματα θα επωφεληθούν από την απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο, παρέχοντας βελτιωμένη διάγνωση από απόσταση, συνεχή ανάπτυξη λογισμικού, αναβαθμίσεις και ενημερώσεις λογισμικού, καθώς και πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχαγωγίας.

Η πλατφόρμα των δεδομένων θα επιτρέψει την ανάπτυξη προηγμένων σεναρίων τεχνητής νοημοσύνης και αναλύσεων, ενώ παράλληλα θα επιταχύνει τον χρόνο διάθεσης νέων καινοτομιών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης