Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Η BMW είναι μία εταιρεία που κατασκευάζει premium αυτοκίνητα. Κοινώς, μοντέλα που αποπνέουν κύρος,Ο κόσμος συνέδεε τα προηγούμενα χρόνια την BMW, με sedan κατασκευές μόνο. πολυτέλεια και ποιότητα, ανεξαρτήτως σε ποια κατηγορία ανήκουν. Τα προηγούμενα χρόνια, τα πιο δημοφιλή της μοντέλα ήταν τύπου limo, δηλαδή τα sedan, όπως η σειρά 3, η σειρά 5 και η σειρά 7. Θεωρούμε πως η εικόνα που έχουν σχηματίσει αρκετοί πελάτες είναι οτι η BMW κατασκευάζει κυρίως μοντέλα πιο συμβατικής σχεδίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναρωτιόμαστε, όμως: Μήπως στην εποχή της κυριαρχίας των crossovers, το αγοραστικό κοινό θα έπρεπε να το δει λίγο πιο «ζεστά», εξετάζοντας αυτοκίνητα όπως το BMW Σειρά 2 Active Tourer; Ένα όχημα που, εκτός των άλλων, διακρίνεται για την εργονομία του, τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητά του;

Εξωτερικά, το συγκεκριμένο και ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει δυναμικά χαρακτηριστικά, πιο σύγχρονη και μοντέρνα σχεδίαση, ενώ σίγουρα ταιριάζει γάντι στο προφίλ ενός νεαρού οικογενειάρχη και όχι μόνο. Η σπορτίφ ιδιοσυγκρασία, αλλά και τα lifestyle στοιχεία του, οπωσδήποτε το κάνουν πιο ελκυστικό στα μάτια των υποψήφιων αγοραστών.

Σύγχρονη και ταυτόχρονα δυναμική εξωτερική εμφάνιση, για το crossover της BMWΠροηγμένες τεχνολογίες και πολυτέλεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, δεν υπάρχει περίπτωση η σειρά 2 Active Tourer να μην καλύψει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού οδηγού. Η ποιότητα των υλικών κινείται, ως είθισται, σε υψηλό επίπεδο, ενώ η πολυχρηστικότητα και φυσικά ο πλούσιος εξοπλισμός θεωρούνται αναπόσπαστα κομμάτια της φιλοσοφίας της. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, την κυρτή οθόνη BMW Curved Display, τους ποικίλους αποθηκευτικούς χώρους, τις επιλογές αναδίπλωσης των καθισμάτων (προαιρετικά δερμάτινα), αλλά και τη δυνατότητα… μασάζ.

Επίσης, περιλαμβάνεται διζωνικός κλιματισμός, τέσσερις θύρες USB-C, Park Asssist με κάμερα οπισθοπορείας, ενώ, για πρώτη φορά στην κατηγορία των compact μοντέλων που ανήκει, εξοπλίζεται με το σύστημα iDrive. Το τελευταίο, είναι ένα σύστημα της BMW, όπου όλες οι ηλεκτρονικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, ρυθμίζονται από τις οθόνες αφής με δυνατότητα και φωνητικής εντολής.  

Η καμπίνα διακρίνεται για την πολυτέλεια, την εργονομία, αλλά και το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού τηςΣύγχρονης φιλοσοφίας οι κινητήρες και το κιβώτιο

Όσο αφορά τα μηχανικά σύνολα, με τα οποία θα εφοδιάζεται η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer, τα πράγματα έχουν ως εξής. Η μικρότερη έκδοση του αυτοκινήτου 218i, χρησιμοποιεί 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων με 136 ίππους. Η αμέσως μεγαλύτερη 220i, φοράει τον ίδιο κινητήρα, όμως με τη συνδρομή ενός ήπιου υβριδικού συστήματος με ηλεκτροκινητήρα, η ιπποδύναμη αυξάνεται και φτάνει τους 170 ίππους.

Η BMW Σειρά 2 Active Tourer 223i εξοπλίζεται με 2λιτρο βενζινοκινητήρα και το ίδιο υβριδικό σύστημα που προαναφέρθηκε. Η συνολική ισχύς, σε αυτή την περίπτωση είναι 218 ίπποι. Στην γκάμα των κινητήρων, συμπεριλαμβάνεται και ένας 2λιτρος diesel στην έκδοση 218d, ο οποίος παράγει 150 ίππους. Όλοι τους, συνδυάζονται με τη τελευταία γενιά του 7τάχυτου κιβωτίου Steptronic διπλού συμπλέκτη της εταιρείας. 

Στο μέλλον, αναμένουμε την προσθήκη δύο ακόμα plug-in μοντέλων, που θα χρησιμοποιούν τη νέα γενιά eDrive της BMW, έχοντας ακόμη μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η BMW ανεβάζει τις προβλέψεις κερδοφορίας για το οικονομικό έτος 2021

Το ηλεκτρικό scooter CE04 δανείζεται τεχνολογία από την BMW 225xe

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης