Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ρουμανική φίρμα, η οποία ανήκει στον όμιλο Renault, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του ολοκαίνουριου μοντέλου που έχει στα σκαριά και το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληθωρικό, περιπετειώδες και σκληροτράχηλο. Το νέο τετρακίνητο SUV της Dacia

Το Dacia Bigster ανήκε στην κατηγορία των C-SUV, τοποθετείται δηλαδή πάνω από το δημοφιλές Duster. Έχει μήκος 4,6 μέτρα και διακρίνεται για τα σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά του.

Η έκδοση παραγωγής του θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B, κάτι που σημαίνει ότι θα το δούμε τόσο με κινητήρες βενζίνης όσο και ως plug-in υβριδικό. Η τετρακίνηση θεωρείται δεδομένη σε όποια έκδοση κι αν λανσαριστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αισθητική του είναι δυναμική, με τις τετραγωνισμένες επιφάνειες, τη μυώδη μάσκα, τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, το τονισμένο πίσω τμήμα και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος να προσδίδουν έναν αέρα περιπέτειας.

Αν και δεν ανακοινώθηκαν στοιχεία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος, είναι βέβαιο πως το Bigster θα διατηρεί την επιτυχημένη συνταγή της Dacia, δηλαδή αξιοπιστία, αντοχή, οικονομία καυσίμου και εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής.

 

Το ηλεκτρικό Dacia κοστίζει στην Ουγγαρία κάτω από 11.000 ευρώ

To Dacia Duster τώρα και σε pick-up

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης