Με 5.600 ευρώ μπορείς να αποκτήσεις τον πανίσχυρο κινητήρα του Type R, ανεξάρτητα από το αυτοκίνητο που έχεις στην κατοχή σου. Η Honda έβγαλε προς πώληση το δίλιτρο μοτέρ των 320 ίππων και 400 Nm ροπής σε μορφή «Crate Engine».

Αυτό σημαίνει πως επιτρέπεται η τοποθέτησή του σε οποιοδήποτε όχημα, είτε αυτό αφορά αγωνιστικά, είτε μοντέλα παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πακέτο περιλαμβάνονται τα μπλοκ, το turbo και η μίζα. Το «Controls Package», που αποτελείται από τη μονάδα ελέγχου ECU, το πεντάλ γκαζιού και τα λουριά συγκράτησης, κοστίζει επιπλέον 1.820 ευρώ. Βέβαια, μαζί με τα παραπάνω, πρέπει να αποκτηθούν το φίλτρο αέρα, το σύστημα ψύξης, η παροχή καυσίμου, το intercooler και φυσικά το κατάλληλο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αυτό σημαίνει πως το κόστος αγοράς ανεβαίνει αρκετά. Το τμήμα Honda Performance Development ανακοίνωσε Το μοτέρ πωλείται μεμονωμένα. ότι ο κινητήρας KC20C1 θα είναι διαθέσιμος από την 1η Μαΐου του 2021 μέσω επιλεγμένων αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι οι τιμές του Civic Type R ξεκινούν στη χώρα μας από 51.500 ευρώ. Οι επιδόσεις του ιαπωνικού hot hatch είναι εντυπωσιακές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 5,8 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 270 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι τιμές του ανανεωμένου Civic Type R στην Ελλάδα

To Type R Limited Edition «έσπασε» τα χρονόμετρα στη Suzuka

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης