Μετά τα Coupe και Avant, η Audi παρουσίασε το τρίτο κατά σειρά πρωτότυπο της σειράς Prologue, δείχνοντάς μας πως θα είναι το επόμενο Α6 Allroad quattro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, έχοντας πιο έντονες γραμμές, μοντέρνο design και άκρως δυναμικό προφίλ. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 5,12 μέτρα, με το μακρύ καπό, τα φώτα τεχνολογίας λέιζερ μπροστά και LED πίσω, την κεκλιμένη οροφή, τα μυώδη φτερά και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, να αναδεικνύουν τον off-road χαρακτήρα του.

Το εσωτερικό είναι πιο φουτουριστικό, με λιτές γραμμές και τέσσερα καθίσματα. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και οι οθόνες αφής κατά μήκος του ταμπλό, περιλαμβάνουν όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, με τους πίσω επιβάτες να έχουν στη διάθεσή τους δύο ακόμα OLED οθόνες, ρυθμίζοντας ανεξάρτητα τα καθίσματα, τον κλιματισμό και το σύστημα πολυμέσων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση του οχήματος φροντίζει ο 4.0 TFSI twin-turbo κινητήρας, ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων tiptronic 8 σχέσεων. Συνδυαστικά αποδίδουν 734 ίππους και 900 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου δεν ξεπερνά τα 2,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με τις εκπομπές ρύπων να είναι στα 56 γρ./χλμ. Το Prologue Allroad μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 54 χιλιόμετρα, ενώ διαθέτει και σύστημα τετραδιεύθυνσης.
    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης