Ονομάζεται Prologue και αποτελεί το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο θα βασιστούν όλα τα νέα μοντέλα της γερμανικής μάρκας στο μέλλον, τόσο από αισθητικής πλευράς, όσο και τεχνολογιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο αποκαλύφθηκε στην έκθεση του Λος Άντζελες, προλογίζει τη νέα ναυαρχίδα της Audi, το Α9 και δείχνει τη σχεδιαστική ταυτότητα που θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια. Είναι το πρώτο δείγμα γραφής του αρχισχεδιαστή της μάρκας, Marc Lichte, ο οποίος σημείωσε ότι θέλει, «η μάσκα των Audi να βγάζει περισσότερο συναίσθημα και η σχεδίαση των αυτοκινήτων να είναι διαχρονική και πρωτοποριακή».

Το Prologue διαθέτει μεγαλύτερη και πιο επιθετική μάσκα, χαμηλότερη τοποθετημένη γρίλια, αιχμηρές εισαγωγές αέρα και laser φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Matrix. Οι κλασικές χειρολαβές απουσιάζουν και στη θέση τους υπάρχει ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα, ανοίγοντας τις πόρτες με ένα άγγιγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο μοτίβο ακολουθείται και στο πίσω τμήμα, με την καμπίνα να έχει μινιμαλιστικό στιλ. Τα υψηλής ποιότητα υλικά και η συναρμογή εντυπωσιάζουν, όπως και το πλήθος των gadget. Οθόνες αφής τελευταίας τεχνολογίας «κρύβονται» μπροστά από οδηγό, συνοδηγό και κατά μήκος της κεντρικής κονσόλας με το σύστημα infotainment να αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη από το smartphone.

Μέσω του κινητού, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το κάθισμα, τα συστήματα κλιματισμού, ψυχαγωγίας και πλοήγησης, ενώ ακόμα και τα προσκέφαλα των πίσω καθισμάτων, ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα, αναγνωρίζοντας την παρουσία επιβατών.

Το πρωτότυπο Prologue, εφοδιάζεται με ένα V8 4.0 TFSI κινητήρα, απόδοσης 605 ίππων και 750 Nm ροπής. Διαθέτει σύστημα τετρακίνησης quattro και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων tiptronic, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης