Στην έκθεση Consumers Electronics Show, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λος Άντζελες, η Audi παρουσίασε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του πρωτότυπου οχήματος Prologue.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο αποτελεί τον πρόλογο της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της γερμανικής φίρμας, επιδεικνύοντας το δυναμικό design και τις προηγμένες τεχνολογίες, όπως το υβριδικό σύστημα λειτουργίας και την αυτόνομη οδήγηση. 

Οι μηχανικοί, έχουν τοποθετήσει ένα κεντρικό υπολογιστή, που μέσω ραντάρ, υπερηχητικών αισθητήρων, καμερών και laser scanner, σκανάρει όλο το δρόμο περιμετρικά, στη συνέχεια συλλέγει τα δεδομένα, τα επεξεργάζεται και αναλαμβάνει την κίνηση του αυτοκινήτου χωρίς την παρέμβαση του οδηγού.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο V8 4.0 twin turbo κινητήρας βενζίνης, συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνολική απόδοση να φτάνει τους 677 ίππους και τα 950 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων e-tiptronic, με τις επιδόσεις να είναι εντυπωσιακές. Τα 0-100 έρχονται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, με τη μέση κατανάλωση καύσιμου να είναι στα 7,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και τις εκπομπές ρύπων στα 185 χλμ./ώρα.

Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι εξοπλισμένο και το εσωτερικό. Στη θέση του πίνακα οργάνων βρίσκεται η μεγάλη οθόνη TFT, στο κέντρο της κονσόλας μια οθόνη με τρισδιάστατη απεικόνιση, ενώ δύο ακόμα υπάρχουν μπροστά από τον συνοδηγό και το μοχλό ταχυτήτων.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης