Η σουηδική φίρμα αποκαλύπτει σταδιακά το νέο μεγάλο SUV, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα τον Αύγουστο, με τις πωλήσεις να έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του έτους.

Έπειτα από τις πρώτες φωτογραφίες του εσωτερικού, η Volvo έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα σημαντικά στοιχεία για τις τεχνολογίες που ενσωματώνει το καινούργιο XC90. Στόχος των Σουηδών ήταν να δημιουργήσουν το πολυτελέστερο, άνετο και προηγμένο περιβάλλον σε αυτοκίνητο της γκάμας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά του κορυφαίου SUV, εξοπλίζεται με μια μεγάλη οθόνη αφής σε σχήμα tablet, σύστημα προβολής πάνω στο παρμπρίζ (Head-Up Display) και χειριστήρια στο τιμόνι, που για τη χρήση τους αρκεί μόνο ο αντίχειρας του οδηγού.

Το αποτέλεσμα είναι το πιο σύγχρονο σύστημα ελέγχου αυτοκινήτου που έχουμε δει, σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αποσπά την προσοχή του οδηγού από το δρόμο. Η οθόνη χρησιμοποιεί το interface «Sensus» της Volvo, περιλαμβάνοντας όλες τις εφαρμογές και λειτουργίες. Χρησιμοποιείται ακόμα και από κάποιον που φοράει γάντια, καθώς η ευαισθησία της οθόνης υποστηρίζεται από υπέρυθρη τεχνολογία που «αισθάνεται» την αφή ακόμη και πίσω από το γάντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το head-up display προβάλλει σημαντικά δεδομένα στο κάτω μέρος του παρμπρίζ, ενώ με το σύστημα φωνητικών εντολών μειώνεται ακόμη περισσότερο η απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Επίσης, χάρη στα συστήματα cloud computing της Ericsson και πλοήγησης της HERE, οι επιβάτες έχουν πλήρη διαδικτυακή εμπειρία, που περιλαμβάνει application, πλοήγηση, internet radio, streaming για μουσικά κομμάτια, εύρεση και πληρωμή παρκινγκ, εύρεση εστιατορίων και άλλα.

Τέλος, το σύστημα φωνητικών εντολών διαθέτει και ενσωματωμένο σύστημα Apple CarPlay, οπότε οι κάτοχοι iPhone/iPad/iPod θα μπορούν να απεικονίζουν την οθόνη του γκάτζετ τους στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης