Το μεγαλύτερο, πιο άνετο, πολυτελές, πανίσχυρο και ακριβό μοντέλο της γκάμας της, εξελίσσει αυτή την περίοδο η BMW, επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων μηνών.  

Η νέα X7 θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας, αναπτύσσεται εδώ και δύο χρόνια παράλληλα με το SUV της Rolls-Royce και την καινούργια Σειρά 7, βασίζεται στην πλατφόρμα HPLC και μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με τα παραπάνω αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό έχει επταθέσια διάταξη και είναι το πιο πολυτελές και άνετο που έχουμε δει ποτέ σε μοντέλο της βαυαρικής φίρμας, ξεπερνώντας ακόμα και αυτό της Σειράς 7. Κάτω από το καπό θα τοποθετηθούν οι V6 και V8 κινητήρες, θα υπάρξει plug-in hybrid έκδοση, καθώς και ένα V12 6.0 λίτρων σύνολο, απόδοσης άνω των 540 ίππων.

Η κατασκευή της X7 θα γίνει στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Καλιφόρνια, δίπλα στα X3, Χ4, X5, και Χ6, με την παραγωγή να ξεκινά στα τέλη του 2017. Στόχος της BMW είναι να παράγει περίπου 45.000 μονάδες του μοντέλου ετησίως. Όσο για την αρχική τιμή, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 130.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης