Του Λουκά Παπαλάμπρου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το λανσάρισμα της νέας γενιάς του επιτυχημένου εμπορικά compact crossover της ιαπωνικής φίρμας στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Juke αναμένεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Nissan στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα που θα δούμε, προσφέροντας στον οδηγό οτιδήποτε επιθυμεί από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με το απερχόμενο, το νέο Juke έχει μεγαλύτερες διαστάσεις (μήκος 4.210 χλστ., ύψος 1.595 χλστ., και πλάτος 1.800 χλστ.), καθώς και πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά.

Εξοπλίζεται στάνταρ με φώτα τεχνολογίας LED, έχει πιο αεροδυναμικό σχήμα και σύγχρονη σιλουέτα. Χάρη στη νέα, άκαμπτη πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault – Nissan, είναι ελαφρύτερο κατά 23 κιλά, επιδεικνύοντας παράλληλα βελτιωμένη σταθερότητα και οικονομία καυσίμου.

Οι χώροι στο εσωτερικό είναι μεγαλύτεροι, η ποιότητα κατασκευής εντυπωσιακά βελτιωμένη και οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας κορυφαίες.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης είναι πλήρης, στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει η οθόνη αφής 8 ιντσών, συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Eco, Standard, Sport).

Αρχικά το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο με τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1.0 DIG-T απόδοσης 117 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DCT7 με paddles στο τιμόνι.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης