Η ιαπωνική εταιρεία έκανε πράξη την υπόσχεσή της και συμμετείχε στο φημισμένο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood με το πολυαναμενόμενο sport coupe, ωστόσο δεν μας έδωσε την ευκαιρία να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα για το αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Supra ήταν πλήρως καμουφλαρισμένο, οπότε το μόνο ευδιάκριτο ήταν η σπορ σιλουέτα του αμαξώματος. Τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου θα γίνουν πιθανότατα στην έκθεση του Ντιτρόιτ, τον Ιανουάριο του 2019, με την εμπορική πορεία να ξεκινά λίγους μήνες αργότερα.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, το αυτοκίνητο θα τροφοδοτείται από έναν εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 turbo απόδοσης 340 ίππων και 500 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Οι επιδόσεις αναμένονται εξαιρετικές, με την Toyota να κάνει λόγο για ένα καθαρόαιμο και απολαυστικό σπορ αυτοκίνητο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένας τετρακύλινδρος 2.0 turbo κινητήρας με 200 ίππους περίπου, καθώς και μία ισχυρότερη έκδοση αγωνιστικών προδιαγραφών που φέρει την υπογραφή της Gazoo Racing.

Θυμίζουμε ότι το Supra αναπτύχθηκε από κοινού με την BMW Z4, χρησιμοποιώντας τα ίδια μηχανικά μέρη. Βέβαια, θα έχουν διαφορετική φιλοσοφία, όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν ο επικεφαλής ανάπτυξης του ιαπωνικού μοντέλου, Tetsuya Tada.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης