Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο πλαίσιο του «Jeep Easter Safari», το οποίο θα διεξαχθεί από τις 27 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου στις θρυλικές εκτός δρόμου διαδρομές της Μόαμπ στη Γιούτα των ΗΠΑ, η αμερικανική φίρμα θα παρουσιάσει μια σειρά εντυπωσιακών οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα σε αυτά είναι το πρωτότυπο Jeep Magneto, το αυτοκίνητο που προλογίζει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Wrangler. Βασίζεται στην έκδοση Rubicon και εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 285 ίππων και 370 Nm ροπής. Το όχημα είναι εξαιρετικά αθόρυβο και γρήγορο, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα.

Το ηλεκτρικό μοτέρ λαμβάνει ενέργεια από τέσσερις μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 70 kWh με τάση 800V. Η κατανομή των στοιχείων έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το χαμηλότερο δυνατό κέντρο βάρους. Οι μπαταρίες και τα κυκλώματα τροφοδοσίας είναι αδιάβροχα έτσι ώστε το Wrangler electric να περνά χωρίς πρόβλημα από υδάτινα κωλύματα βάθους 76 εκατοστών και κακοτράχαλες διαδρομές.

Εκτός του Jeep Magneto, στο φετινό «Jeep Easter Safari», θα κάνουν ντεμπούτο 6 ακόμα οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά είναι:

Jeepster Beach

Με έμπνευση από την πλούσια ιστορία της Jeep, το πρωτότυπο Jeepster Beach βασίζεται σε ένα Commando (C-101) του 1968. Τα Jeepster Commandos δημιουργήθηκαν ως τα απόλυτα οχήματα για το καλοκαίρι και τις παραλίες, με το νέο concept να διατηρεί την εμφάνιση του αρχικού μοντέλου, αλλά να εξοπλίζεται με σύγχρονες τεχνολογίες. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο δίλιτρος turbo βενζινοκινητήρας απόδοσης 340 ίππων και 500 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

 

Jeep Red Bare

Για ορισμένα pick-up δεν υπάρχουν όρια, όπως, για παράδειγμα, το πρωτότυπο Jeep Red Bare Gladiator Rubicon. Βασισμένο στο νέο αγροτικό της μάρκας, το οποίο σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, το Jeep Red Bare εφοδιάζεται με τον V6 diesel κινητήρα των 3.000 κ.εκ. απόδοσης 264 ίππων. Η εμφάνιση τόσο του αμαξώματος, όσο και του εσωτερικού αποτελούν παράδειγμα των πλούσιων επιλογών εξατομίκευσης που προσφέρει η μάρκα.

 

Jeep Orange Peelz

Η επαφή που προσφέρει το Wrangler με τη φύση είναι παροιμιώδης και το πρωτότυπο Jeep Orange Peelz εστιάζει σε αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Η αφαιρούμενη γυάλινη οροφή αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό, όπως και τα ειδικά φωτιστικά σώματα στις εμπρός κολόνες με απόδοση 4.800 lumen έκαστος.

 

Jeep Farout

Με ένα Jeep μπορείς να πας παντού. Με το πρωτότυπο Farout όμως έχεις τη δυνατότητα να διανυκτερεύσεις στη φύση, χάρη στην πτυσσόμενη σκηνή Habitat Truck Topper, η οποία είναι τοποθετημένη στον χώρο φόρτωσης. Το λειτουργικό πρωτότυπο βασίζεται για τις δύσκολες στιγμές σε έναν «εργάτη» με δυνατότητα έλξης 5.500 κιλών, αλλά και την αναβαθμισμένη ανάρτηση με τα αμορτισέρ της FOX.

 

Jeep Wrangler Rubicon 392

Το πιο δυνατό Wrangler στην ιστορία του μοντέλου είναι γεγονός. Το Jeep Wrangler Rubicon 392 εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό V8 βενζινοκινητήρα 6,4 λίτρων με απόδοση 485 ίππων και 644 Nm ροπής.

 

Jeep Top Dog

Οι λάτρεις των mountain bikes βρήκαν το ιδανικό όχημα. Το πρωτότυπο Top Dog βασίζεται στο Gladiator και διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο φόρτωσης για ποδήλατα και τα παρελκόμενά τους.

 

Αυτά είναι τα κορυφαία μοντέλα της Jeep

Πότε θα έρθει στην Ευρώπη το plug-in υβριδικό Jeep Wrangler;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης