Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η έκθεση της Γενεύης και η σουηδική μάρκα ανακοίνωσε ότι το νέο της megacar έκανε ήδη sold out, με τους πελάτες να προκαταβάλλουν το ποσό που απαιτείται για την καταχώρηση της παραγγελίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Jesko έκανε ντεμπούτο στο ελβετικό σαλόνι, μαγεύοντας τους πάντες με την ακραία αεροδυναμική, την αισθητική, την πολυτέλεια της καμπίνας και τον πανίσχυρο κινητήρα. Οι επιδόσεις του καινούργιου υπερ-αυτοκινήτου της Koenigsegg είναι εκπληκτικές, ξεπερνώντας ακόμη και μονοθέσιο της F1.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις της εταιρείας, η τελική ταχύτητα του Jesko με χρήση βιοκαυσίμου αγγίζει τα 482 χλμ./ώρα. Θυμίζουμε ότι, τροφοδοτείται από έναν V8 5.0 twin turbo κινητήρα, ο οποίος με τη χρήση βενζίνης αποδίδει 1.280 ίππους και με βιοκαύσιμο Ε85 περισσότερους από 1.600 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέγιστη ροπή είναι στα 1.000 και 1.500 Nm αντίστοιχα. Το μοτέρ συνεργάζεται με ένα ολοκαίνουργιο κιβώτιο 9 σχέσεων (Light Speed Gearbox) που ζυγίζει μόλις 90 κιλά και διακρίνεται για τις αστραπιαίες αλλαγές.

Τα βιβλία παραγγελιών έκλεισαν καθώς και οι 125 μονάδες που θα βγουν από το εργοστάσιο στη Σουηδία βρήκαν ιδιοκτήτη. Όσο για την τιμή, υπολογίζεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους κάθε χώρας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης