Ήταν Μάρτιος του 2015, όταν η σουηδική εταιρεία κατασκευής hypercars παρουσίασε την εντυπωσιακή Agera RS, ένα από τα ισχυρότερα και ταχύτερα αυτοκίνητα του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρία χρόνια μετά, η Koenigsegg ανακοίνωσε ότι η τελευταία μονάδα του ακριβοθώρητου μοντέλου, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Angelholm και σύντομα θα παραδοθεί στον τυχερό ιδιοκτήτη.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της φίρμας, Christian von Koenigsegg, ευχαρίστησε όλους τους πελάτες για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην αυτοκινητοβιομηχανία του και στη συνέχεια, τους συνεχάρη για την προνοητικότητα, το γούστο και την εκλεπτυσμένη αισθητική, υποστηρίζοντας ότι διαθέτουν το κορυφαίο τετράτροχο παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Agera RS παράχθηκε σε 27 μονάδες αν υπολογίσουμε αυτή που τράκαρε τον Μάιο του 2017 κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης και αυτή που καταστράφηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην Ελβετία. Επίσης, υπάρχουν και τρεις ειδικές εκδόσεις με τα διακριτικά «Final Edition» που χαρακτηρίζονται «super-bespoke» και έχουν εξατομικευθεί στον μέγιστο βαθμό.

Θυμίζουμε ότι το έργο τέχνης της Koenigsegg, αποδίδει 1.360 ίππους και 1.371 Nm ροπής, κατέχει το ρεκόρ στη διαδικασία των 0-400-0, ενώ έχει αναπτύξει την υψηλότερη τελική ταχύτητα σε δημόσιο δρόμο με 457,94 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης