Τελευταίες τεχνολογίες Industry 4.0, νέα πρότυπα βιωσιμότητας, 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, 2.500 εργαζόμενοι, «έξυπνη» συντήρηση και ψηφιακές υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα μονάδα παραγωγής των Βαυαρών στο San Luis Potosi, στο Μεξικό, χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο προηγμένες παγκοσμίως. Το καινούργιο εργοστάσιο στοίχισε πάνω από 1 δις δολάρια και εκεί θα κατασκευάζεται η νέα 3 Series Sedan, με τη δυναμικότητα να ξεπερνά τα 175.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Dr. Alfonso Romo Garza, Επικεφαλής του Γραφείου Προεδρίας της Μεξικανικής Δημοκρατίας, Dr. Juan Manuel Carreras López, κυβερνήτης της Πολιτείας του San Luis Potosi και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW, Oliver Zipse, Milagros Caiña-Andree και Dr. Andreas Wendt. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια ανέγερσης των εγκαταστάσεων, χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακά 3D σχέδια και ψηφιακή τεχνολογία τρισδιάστατης σάρωσης (3D-scanning). Επίσης, για πρώτη φορά χρησιμοποιείται το λογισμικό «Smart Maintenance Assistant», που επιτρέπει τον προγραμματισμό της λεγόμενης «προληπτικής» συντήρησης, με το προσωπικό να λαμβάνει όλες τις πληροφορίες για την κατάσταση του εξοπλισμού από tablets και smartphones.

Πρεμιέρα κάνει και η ψηφιακή κάρτα εργασίας, με τα ρομπότ να αναλαμβάνουν τις βαριές εργασίες και τους ανθρώπους τις τελικές ρυθμίσεις για την ακριβή τοποθέτηση των εξαρτημάτων.

Το εργοστάσιο του San Luis Potosi θα είναι το πιο αποδοτικό σε όλο το δίκτυο της BMW, καταναλώνοντας ελάχιστο νερό και κάνοντας χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ποσοστό 100%.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης