Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Θα παραχθεί σε μόλις 60 μονάδες και η τιμή της αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους κάθε χώρας. Χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο απολαυστικά τετράτροχα, μια εξωτική κατασκευή που μπορεί να προσφέρει στον οδηγό μοναδικές στιγμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμαστε στη Chiron Pur Sport, το νεότερο μέλος της γκάμας της Bugatti. Το hypercar της γαλλικής φίρμας τροφοδοτείται από τον W16 8.0 quad turbo κινητήρα απόδοσης 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα του οχήματος έχει περιοριστεί στα 349 χλμ./ώρα, με την εταιρεία να δίνει έμφαση στο στήσιμο και στα κρατήματα στις στροφές.

Οι επιταχύνσεις είναι εκπληκτικές και ειδικά εν κινήσει. Η βελόνα του κοντέρ εκτινάσσεται από τα 60 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα σε μόλις 2,4΄΄. Από στάση, τα πρώτα 200 χλμ./ώρα έρχονται σε 5,5 δευτερόλεπτα και τα 300 σε λιγότερα από 12΄΄.

Από τη Γαλλία στις ΗΠΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σαλόνι του γαλλικού υπεραυτοκινήτου είναι χάρμα ιδέσθαι.

Η Bugatti ξεκίνησε τις παραδόσεις της Pur Sport στους τυχερούς πελάτες, με την πρώτη μονάδα να μεταφέρεται από τις εγκαταστάσεις του Molsheim στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Το αυτοκίνητο παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη από την επίσημη αντιπροσωπεία που διαθέτει στο Greenwich.

Αμερικανός ο πρώτος ιδιοκτήτης. Το ακριβοθώρητο hypercar είναι πλήρως εξατομικευμένο σύμφωνα με τις επιθυμίες του κατόχου. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο λευκό χρώμα «Quartz White», φέρει Gray Carbon λεπτομέρειες σε οροφή, πτέρυγα και καπό, μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος με κόκκινες δαγκάνες και γυάλινη πανοραμική οροφή.

Το εσωτερικό έχει επενδυθεί με κόκκινο δέρμα «Italian Red», γυμνό μαύρο carbon και κόκκινο σουέντ. Τα περισσότερα κομμάτια του σαλονιού έχουν κατασκευαστεί στο χέρι από εξειδικευμένους τεχνίτες.

Η Bugatti εξετάζει σχολαστικά κάθε εκατοστό, καθώς οι πελάτες τόσο ακριβών αυτοκινήτων επιζητούν εκτός από τη μοναδικότητα και την τελειότητα.

Τα ελαστικά έχουν εξελιχθεί από τη Michelin αποκλειστικά για την Pur Sport.

Τεράστια ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή.

Κάθε αυτοκίνητο εξατομικεύεται σύμφωνα με τα γούστα του πελάτη.

 

H Bugatti Chiron Pur Sport καίει… σαν φορτηγό!

Το «θηρίο» πάτησε στην άσφαλτο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης