Το ολοκαίνουργιο μοντέλο της τσεχικής φίρμας πέρασε την πόρτα του εργοστασίου, με τις πρώτες μονάδες να είναι ήδη έτοιμες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Kamiq αποτελεί το τρίτο κατά σειρά SUV της Skoda, μετά τα Karoq και Kodiaq. Είναι το πιο μικρό σε διαστάσεις, με το μήκος του να αγγίζει τα 4,24 μέτρα. Τοποθετείται απέναντι από τα Seat Arona και VW T-Cross. Διακρίνεται για την πρακτικότητα, την ευελιξία και την άνεση, εξοπλίζεται με όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, φέρει ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής.

Κατασκευάζεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της μάρκας στο Mlada Boleslav της Τσεχίας και στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να λανσαριστεί το φθινόπωρο.

Για την παραγωγή του η Skoda επένδυσε στη μονάδα 100 εκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι η κατασκευή 400 μονάδων καθημερινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στους κινητήρες, θα έρθει με τον 1.0 TSI του VW Group απόδοσης 95 και 115 ίππων, τον 1.5 TSI Evo των 150 ίππων και τον 1.6 TDI με τους 115 ίππους.

Επίσης, θα υπάρξει και έκδοση G-Tec που τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο 1.000άρη των 95 ίππων και καταναλώνει φυσικό αέριο.

Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG7, εκτός από την G-Tec που φέρει πεντάρι. Η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στον εμπρός άξονα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης