Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

EQA και EQS. Έτσι ονομάζονται τα καινούρια αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της γερμανικής φίρμας, τα οποία θα προστεθούν από την επόμενη χρονιά στην γκάμα της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της Mercedes συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξης των αυτοκινήτων, με την εταιρεία να μας παρουσιάζει εκτός από τα οχήματα και το εντυπωσιακό κέντρο όπου πραγματοποιούνται τα τεστ. Βρίσκεται στο Immendingen της Γερμανίας και περιλαμβάνει 30 διαφορετικές πίστες συνολικού μήκους 68 χιλιομέτρων με ειδικά διαμορφωμένα οδοστρώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί, οι τεχνικοί και δοκιμαστές συγκεντρώνουν όλα τα δεδομένα για τη λειτουργία των μηχανικών τμημάτων των οχημάτων, κάνουν τις απαραίτητες βελτιώσεις και προετοιμάζουν τα αυτοκίνητα για τον πραγματικό κόσμο.
Το κέντρο δοκιμών διαθέτει κάθε είδους στροφή, ανηφόρες και κατηφόρες με έντονη κλίση, περάσματα από νερό, πεζοδρομημένες επιφάνειες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Η EQA ανήκει στα ηλεκτρικά compact SUV και ουσιαστικά αποτελεί την ηλεκτρική εκδοχή της καινούριας GLA. Βασίζεται στο πάτωμα EVA (Electric Vehicle Architecture) και έχει συμπαγείς διαστάσεις. Θα προσφέρεται σε τουλάχιστον δύο εκδόσεις, με διαφορετικού τύπου μπαταρίες και αυτονομία.

H ΕQS, από την άλλη, δεν θα είναι απλώς το πιο πολυτελές και προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο αλλά και το μοναδικό που ξεπερνά με μια φόρτιση τα 700 χιλιόμετρα και μάλιστα με βάση τον αυστηρότερο κύκλο δοκιμών WLTP.

Το όχημα φέρει νέας γενιάς μπαταρίες χωρητικότητας 100 kWh, οι οποίες αναπτύχθηκαν από τη γερμανική φίρμα και θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Stuttgart-Untertürkheim. Τοποθετείται απέναντι από το Tesla Model S, έχοντας μήκος περίπου 5 μέτρα και διακρίνεται για τα premium χαρακτηριστικά, την άριστη αεροδυναμική και τις πρωτοποριακές ψηφιακές λύσεις.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης