Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της εμπορικής πορείας του καινούργιου μικρομεσαίου crossover της ιαπωνικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το C-HR πέρασε και επίσημα τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Toyota στην πόλη Sakarya της Τουρκίας, εκεί όπου κατασκευάζονται τα Corolla και Verso. Καθημερινά βγαίνουν από τη μονάδα εκατοντάδες αυτοκίνητα, τα οποία τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τους αντιπροσώπους της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη.

Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2017. Θα προσφέρεται με τον 1,2 turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 116 ίππων και 185 Nm ροπής που είδαμε στο Auris, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Επίσης, υπάρχει και ο υβριδικός 1.8 λίτρου των 122 ίππων, παράγοντας μόλις 82 γρ./χλμ CO2 και καταναλώνοντας 3,6 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα. Στην γκάμα δεν υπάρχει κανένας diesel, ενώ σε ορισμένες αγορές θα είναι διαθέσιμος και ένας δίλιτρος βενζίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To C-HR βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA (Toyota New Generation Architecture), την ίδια με το Prius. Διακρίνεται για την ιδιαίτερη και ξεχωριστή σχεδίασή του, με το εσωτερικό να υιοθετεί πιο σύγχρονη και αισθητικά πρωτοποριακή προσέγγιση. Διαθέτει τον Sensual Tech σχεδιασμό, συνδυάζοντας τη high tech τεχνολογία με το αισθησιακό και μοντέρνο στιλ. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη υψηλής ευκρίνειας 8 ιντσών, με τα κλασικά κουμπιά και τους διακόπτες να λάμπουν διά της απουσίας τους. Τα μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά, οι χρωμιωμένες λεπτομέρειες και τα μπλε ένθετα συνδυάζονται άψογα, με την κονσόλα να είναι ελαφρώς στραμμένη προς την πλευρά του οδηγού.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών χρωματικών συνδυασμών, με τον εξοπλισμό να είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων (High Beam headlights), προσαρμοζόμενο cruise control και αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, δερμάτινα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ηχοσύστημα της JBL, σύστημα αυτόματης πέδησης με αναγνώριση πεζών (Pre-Collision με Pedestrian Detection) και πολλά ακόμα.

Δείτε εδώ όλα τα μοντέλα της Toyota

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης