Πλήρως αναβαθμισμένο, με φρέσκια εμφάνιση, ποιοτικότερο εσωτερικό, προηγμένες τεχνολογίες και δύο καινούργιους κινητήρες 1.0 και 1.3 turbo, το 500X είναι έτοιμο να λανσαριστεί στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοφιλές compact SUV της Fiat ανανεώθηκε σε κάθε σημείο, καλύπτοντας κάθε απαίτηση των υποψήφιων αγοραστών. Η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, με τους πελάτες να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ του τρικύλινδρου 1.000άρη κινητήρα των 120 ίππων και του τετρακύλινδρου 1.300 κ.εκ. με τους 150 ίππους.

Από σχεδιαστικής πλευράς, το 500X φέρει νέα φώτα τεχνολογίας LED, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέες ζάντες και χρώματα. Στο εσωτερικό συναντάμε καινούργιο πίνακα οργάνων, τιμόνι, έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών στην κεντρική κονσόλα συμβατή Apple CarPlay και Android Auto, νέες επενδύσεις και διακοσμητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξοπλισμός είναι πιο πλούσιος από ποτέ, με την ιταλική φίρμα να εμπλουτίζει το αυτοκίνητο με κάθε λογής σύστημα άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Μάλιστα, ορισμένες τεχνολογίες, όπως αυτή της αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition) και διόρθωσης πορείας (Lane Assist), προσφέρονται στον βασικό εξοπλισμό.

Φυσικά, δεν λείπουν τα συστήματα επόπτευσης τυφλού σημείου (Blind Spot Alert), διατήρησης ασφαλούς απόστασης (Safety Distance Manager), αυτόματου φρεναρίσματος (Autonomous Emergency Brake), αυτόματης λειτουργίας της μεγάλης σκάλας των φώτων και η κάμερα οπισθοπορείας.

Το 500X είναι το πρώτο μοντέλο της Fiat που εφοδιάζεται με τους νέας γενιάς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης της σειράς Firefly. Τα μοτέρ καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro 6/D-TEMP και διακρίνονται για την άριστη λειτουργία, την απόδοση και την οικονομία. Ο 1.000άρης αποδίδει 120 και 190 Nm ροπής και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ ο μεγαλύτερος των 150 ίππων και 270 Nm ροπής εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT6.

Στην γκάμα, υπάρχουν ακόμη ο 1.6 E-Torq με τους 110 ίππους και ο 1.6 Turbo Diesel MultiJet II των 120 ίππων, προδιαγραφών Euro 6/D.

Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις 500X Urban, 500X City Cross και 500X Cross.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης