Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τα αυτοκίνητα κατηγορίας SUV έχουν την τιμητική τους στη διεθνή έκθεση της Νέας Υόρκης, με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές να παρουσιάζουν τις νέες προτάσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο περίπτερο της Subaru, πρωταγωνιστής είναι το καινούργιο Forester, το οποίο έκανε παγκόσμιο ντεμπούτο πριν λίγες ώρες. Αισθητικά, το μοντέλο δεν έχει να δείξει κάτι διαφορετικό, με τους Ιάπωνες να επιμένουν στην παραδοσιακή παρωχημένη σχεδιαστική φιλοσοφία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι δεν είναι και το πιο μοντέρνο από πλευράς εμφάνισης, η χρήση της πλατφόρμας Subaru Global Platform (SGP), εξασφαλίζει κορυφαίους χώρους στο εσωτερικό και εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 22 εκατοστά, με την τετρακίνηση και τις προστατευτικές ποδιές να περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

Το Forester παραμένει το καλύτερο off-road SUV, με τους Ιάπωνες να κάνουν λόγο και για ένα απολαυστικό αυτοκίνητο στην άσφαλτο. Η ποιότητα κύλισης έχει βελτιωθεί σημαντικά, όπως και η ηχομόνωση της καμπίνας.

Στο σαλόνι μπορούν να φιλοξενηθούν πέντε άτομα, με το πορτμπαγκάζ να φθάνει έως τα 2.150 λίτρα χωρητικότητας με τα καθίσματα αναδιπλωμένα. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 6,5 ή 8 ιντσών, τα καθίσματα είναι θερμαινόμενα εμπρός και πίσω, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται όλα τα συστήματα υποβοήθησης, μεταξύ των οποίων είναι και το «Drive Focus». Το τελευταίο αναγνωρίζει το πρόσωπο του οδηγού και μπορεί να διαπιστώσει πότε είναι κουρασμένος ή αποσπάται η προσοχή του από τον δρόμο.

Στις ΗΠΑ, το καινούργιο Forester θα διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού (Premium, Sport, Limited και Touring), με το πακέτο ασφάλειας «Eye Sight», τα φώτα LED, τις ράγες οροφής και τον αυτόματο κλιματισμό, να είναι στάνταρ.

Κάτω από το καπό βρίσκεται μία αναβαθμισμένη εκδοχή του τετρακύλινδρου boxer κινητήρα 2,5 λίτρων απόδοσης 182 ίππων και 238 Nm ροπής. Το μοτέρ φέρει σύστημα start/stop και συνδυάζεται με κιβώτιο CVT. Η εμπορική του πορεία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα ξεκινήσει μέσα στο 2018. Στην Ευρώπη αναμένεται στις αρχές του επόμενου έτους, με επιπλέον μηχανικά σύνολα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης