Η αμερικανική φίρμα επιστρέφει δυναμικά στην αγορά και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία των μεσαίων premium crossover, με ένα άκρως ενδιαφέρον αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το XT5, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Ντουμπάι τις επόμενες μέρες. Η Cadillac ευελπιστεί, ότι, με το συγκεκριμένα μοντέλο θα καταφέρει επιτέλους να κερδίσει τους ευρωπαίους καταναλωτές. Το design είναι σαφώς πιο σύγχρονο και μοντέρνο, αφήνοντας κατά μέρος τις όποιες συντηρητικές καταβολές του παρελθόντος.

Το crossover έχει μήκος 4,81 μέτρα, πλάτος 1,9μ. και ύψος 1,67μ., με το βάρος του αμαξώματος να κυμαίνεται από 1.814 έως 1.940 κιλά, ανάλογα την έκδοση. Με απλά λόγια, είναι αρκετά πιο ελαφρύ από τις κορυφαίες προτάσεις των γερμανικών εταιρειών. Το εσωτερικό είναι πολυτελές και κομψό, προσφέροντας πολύ καλά επίπεδα άνεσης στους πίσω επιβάτες. Υπέρ-πλούσιος είναι ο εξοπλισμός, περιλαμβάνοντας όλα τα νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, η οποία είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφορετικών χρωματικών συνδυασμών και επενδύσεων, καθώς και διακοσμητικών από carbon, ξύλο και αλουμίνιο.

Στην αγορά των ΗΠΑ, θα προσφέρεται με τον καινούργιο V6 3.6 λίτρων κινητήρα των 318 ίππων και 365 Nm ροπής. Το μοτέρ φέρει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, start/stop και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων. Στην Ευρώπη, λογικά θα έρθει με έναν δίλιτρο turbo και θα είναι διαθέσιμο ως δικίνητο και τετρακίνητο.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2016, με το εμπορικό λανσάρισμα στη Γηραιά Ήπειρο να υπολογίζεται το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου. 


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης