Το νέο compact crossover της γερμανικής φίρμας είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βιβλία παραγγελιών στη χώρα μας θα ανοίξουν τον Μάιο, οπότε και η εταιρεία θα ανακοινώσει τις τιμές, με τις παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο. Το Crossland Χ τοποθετείται δίπλα στο άκρως επιτυχημένο Mokka X και θα προσφέρεται με πέντε εκδόσεις κινητήρων. Στη βάση της γκάμας τοποθετείται ο τρικύλινδρος 1.2 λίτρου με τους 81 ίππους, ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ο 1.2 Turbo, ο οποίος προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 110 και 130 ίππους. Η ροπή είναι στα 205 Nm και 230 Nm αντίστοιχα, με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ή αυτόματου.

 

Ο 1.2 Turbo συνδυάζει τις επιδόσεις με την οικονομία, εμφανίζοντας μέση κατανάλωση καυσίμου στα 5,3 και 5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι στα 121 και 114 γρ./χλμ., αντίστοιχα. Στους diesel συναντάμε τον 1.6 CDTi με 99 ή 120 ίππους και ροπή στα 254 ή 300 Nm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήρης είναι ο εξοπλισμός του Crossland X, περιλαμβάνοντας σύστημα πολυμέσων IntelliLink με έγχρωμη οθόνη αφής έως 8 ιντσών και δυνατότητα ενσωμάτωσης smartphone, συμβατών με Apple CarPlay και Android Auto4. Κατόπιν παραγγελίας διατίθεται ειδική υποδοχή στην κεντρική κονσόλα για ασύρματη επαγωγική φόρτιση του κινητού τηλεφώνου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σύστημα Opel OnStar ανήκει στον βασικό εξοπλισμό, έχοντας 24ωρη υπηρεσία κλήσης έκτακτης ανάγκης, απομακρυσμένη λειτουργία ελέγχου κλειδαριών θυρών, κόρνας και φώτων. Από το φθινόπωρο θα είναι διαθέσιμο και το Wi-Fi Hotsport.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης