Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η Hyundai παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα τη νέα γενιά του δημοφιλούς μικρού μοντέλου της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο i10 αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην αγορά, καθώς πρόκειται για ένα μοντέρνο, πρακτικό και τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο. Φέρει ολοκληρωμένο πακέτο συνδεσιμότητας, διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη αφής στην κατηγορία διάστασης 8 ιντσών και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Παράλληλα, οι χώροι στην καμπίνα είναι από τους καλύτερους χάρη στην αύξηση των διαστάσεων του αμαξώματος, με το πορτμπαγκάζ να ξεκινά από τα 252 λίτρα χωρητικότητας. Σύμφωνα με την εταιρεία, στο σαλόνι του i10 μπορούν να φιλοξενηθούν ακόμη και πέντε επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κάμερα οπισθοπορείας έχει σχεδιαστεί προκειμένου να βοηθά τους οδηγούς κατά τη στάθμευση, η οθόνη είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, το smpartphone φορτίζει ασύρματα στην ειδική θήκη, ενώ η πλατφόρμα Connected Car δίνει τη δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω μιας εφαρμογής, επιτρέποντας στους χρήστες να αναζητούν σημεία ενδιαφέροντος (POI) και να στέλνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης απευθείας στη δορυφορική πλοήγηση του αυτοκινήτου.

Ενδιαφέρον έχει και το «Find My Car», μέσω του οποίου ο κάτοχος μπορεί να εντοπίζει το όχημά του στο πάρκινγκ ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου ή να βλέπει όλα τα πρατήρια υγρών καυσίμων στην περιοχή που κινείται καθώς και τις τιμές. 

Το πακέτο ασφαλείας του i10 είναι από τα πιο ολοκληρωμένα, περιλαμβάνοντας τα συστήματα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), High Beam Assist (HBA), Lane Keep Assist System (LKAS), Driver Attention Warning (DAW) και Intelligent Speed Limit Warning (ISLW).

Για την κίνηση φροντίζουν ο τρικύλινδρος 1.0 MPi απόδοσης 67 ίππων και 96 Nm ροπής και ο τετρακύλινδρος 1.2 MPi με τους 84 ίππους και τα 118 Nm ροπής.  Οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων ή αυτόματο (AMT5). 

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 10 εξωτερικών χρωμάτων με διχρωμία στην οροφή, ενώ για το εσωτερικό υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί συνδυασμοί.

Στην Ελλάδα, το αυτοκίνητο θα έρθει το πρώτο τρίμηνο του 2020. Επίσης, το καλοκαίρι του ίδιου έτους θα είναι διαθέσιμη και η σπορτίφ έκδοση i10 N Line με τον 1.0 T-GDi κινητήρα και το δυναμικό bodykit.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης