Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Κυκλοφορεί σε περισσότερες από 60 χώρες και οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τις 600.000 μονάδες. Από την πρώτη στιγμή, ξεχώρισε για την ευρυχωρία, τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του, τους αποδοτικούς κινητήρες και τη δυναμική οδική συμπεριφορά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

5 χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το Kodiaq ανανεώθηκε. Η Skoda αναβάθμισε το επιτυχημένο SUV σε όλα τα σημεία, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις των οδηγών. Αισθητικά διακρίνεται για τους νέους προφυλακτήρες, το γυαλιστερό μαύρο πίσω σπόιλερ, το πιο μυώδες καπό, την αεροδυναμική μάσκα και τους προβολείς LED από τη βασική έκδοση.

Η κορυφαία έκδοση RS φέρει ακόμη πιο σπορ bodykit, εντυπωσιάζοντας με την εμφάνιση, τα χρώματα και τις ζάντες.

Το εσωτερικό του Kodiaq είναι ένα σκαλί πάνω. Ο οδηγός έχει διαθέσιμο το Virtual Cockpit με οθόνη 10,25 ιντσών και τέσσερις διαφορετικές διατάξεις, ένα πολυλειτουργικό τιμόνι με paddles αλλαγής των σχέσεων ή και δυνατότητα «hands-on detect» σε κάποιες εκδόσεις, νέες διακοσμητικές λεπτομέρειες και ακμές, πρόσθετες ραφές με γαζιά αντίθεσης και βελτιωμένες λειτουργίες ατμοσφαιρικού φωτισμού LED.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά, υπάρχουν δερμάτινα καθίσματα με ηλεκτρικές πολλαπλές ρυθμίσεις, αερισμό και λειτουργία μασάζ ενώ γίνεται και χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Το σύστημα πολυμέσων με οθόνη 9,2 ιντσών είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, ενσωματώνει  ψηφιακό βοηθό φωνής «Laura» και ενημερώσεις χαρτών και λογισμικού «over the air». Φυσικά, δεν λείπει το Phone Box για επαγωγική φόρτιση smartphone, το ηχοσύστημα CANTON δέκα ηχείων και όλη η γκάμα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. 

 

Από 150 έως 245 ίππους

Εκδόσεις για όλα τα γούστα.

Στους κινητήρες υπάρχει πληθώρα επιλογών. Στη βάση συναντάμε τον 1.5 TSI με τους 150 ίππους, ενώ ο αμέσως επόμενος είναι ο 2.0 TSI των 190 ίππων. Στους diesel προσφέρεται ο 2.0 TDI με τους 150 και 200 ίππους. Εκτός του «μικρού» 1.500άρη που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, όλες οι άλλες εκδόσεις διαθέτουν αυτόματο DSG7. Οι τιμές θα γίνουν γνωστές λίγο πριν το λανσάρισμα

Η τετρακίνηση περιλαμβάνεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις με ισχύ άνω των 190 ίππων. Για όσους θέλουν κάτι πιο απολαυστικό, υπάρχει το Kodiaq RS με τον δίλιτρο TSI απόδοσης 245 ίππων.

Όλα τα μηχανικά σύνολα διακρίνονται για τις επιδόσεις, την περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Βέβαια, αυτό που κάνει τη διαφορά στο Skoda Kodiaq είναι οι χώροι. Συνεχίζει να προσφέρεται ως πενταθέσιο ή επταθέσιο, με το πορτμπαγκάζ να είναι ένα από τα μεγαλύτερα, αγγίζοντας με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα τα 2.065 λίτρα.

Οι χώροι του ανανεωμένου Kodiaq είναι εκπληκτικοί.

Στη χώρα μας, το ανανεωμένο μεγάλο SUV της τσεχικής φίρμας θα λανσαριστεί το φθινόπωρο. Οι τιμές θα ανακοινωθούν λίγο πριν την έναρξη της εμπορικής του πορείας.

Πιο αεροδυναμικό σχήμα για το τσεχικό SUV.

Ψηφιακές οθόνες και νέο τιμόνι.

Θήκη για ασύρματη φόρτιση του κινητού και δύο θύρες USB.

Ακόμη πιο ισχυρό το RS.

Εντυπωσιακά τα καθίσματα της κορυφαίας έκδοσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το No1 μοντέλο της Skoda στην Ελλάδα

Δεν φαντάζεστε πόσα SUV έχει κατασκευάσει η Skoda

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό SUV της Skoda;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης