Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το best seller μοντέλο της γερμανικής φίρμας και ένα από τα πιο καλοπουλημένα premium SUV της Ευρώπης φρεσκαρίστηκε αισθητικά, εμπλουτίστηκε με νέες τεχνολογίες και κινητήρες με ήπιο υβριδικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανανεωμένο Audi A5 αναμένεται στην Ελλάδα στα τέλη τους έτους. Θα προσφέρεται σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις (βασική, advanced και S line), με 12 εξωτερικές αποχρώσεις και ζάντες διαστάσεων από 17 έως 21 ίντσες.

Φέρει νέα μάσκα και διαχύτη, ανασχεδιασμένους πλαϊνούς αεραγωγούς, στάνταρ προβολείς LED και έξτρα τους LED Matrix, ενώ για τα πίσω φώτα είναι διαθέσιμη και η τεχνολογία OLED.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καμπίνα ξεχωρίζουν η νέα ανεξάρτητη οθόνη αφής MMI 10,1 ιντσών με ακουστική ανάδραση, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3΄΄, το online σύστημα πλοήγησης και οι ψηφιακές υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Οι επιφάνειες του εσωτερικού καλύπτονται από ανώτερης ποιότητας υλικά, ενώ ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 550 έως 1.550 λίτρα.

Το πακέτο υποστήριξης οδηγού είναι πλήρες. Ενδεικτικά, το σύστημα «Audi pre sense city» διατίθεται στάνταρ και βοηθά στην αποφυγή εμπρόσθιων συγκρούσεων ή το μετριασμό των συνεπειών τους. Τα προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης στροφής, υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης και προειδοποίησης εξόδου, συμβάλλουν επίσης στη συνολική ασφάλεια. Το «Adaptive cruise assist» διευκολύνει τον οδηγό σε ενέργειες επιτάχυνσης, φρεναρίσματος και ελιγμών διατήρησης λωρίδων για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ η προγνωστική υποβοήθηση απόδοσης συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Όσον αφορά στους κινητήρες, το Q5 θα λανσαριστεί αρχικά στην έκδοση 40 TDI με τον δίλιτρο diesel των 204 ίππων και 400 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα (MHEV) 48 Volt και αυτόματο κιβώτιο S tronic 7 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 5,3-5,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 139-143 γμ./χλμ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ο V6 TDI και δύο δίλιτροι τετρακύλινδροι TFSI. Διαθέσιμος για το ανανεωμένο Q5 στην ελληνική αγορά θα είναι κι ένας μικρότερος πετρελαιοκινητήρας (35 TDI MHEV) με 163 ίππους. Η έκδοση plug-in hybrid Q5 TFSI e θα έρθει το 2021.

Όλα τα μηχανικά σύνολα καλύπτουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6d-ISC-FCM και EU 6 AP.

Τέλος, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων επιλογών για την ανάρτηση, ενώ το Audi drive select που αποτελεί μέρος του τυπικού πακέτου εξοπλισμού διαθέτει έως και επτά προφίλ οδήγησης.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης