Του Λουκά Παπαλάμπρου  

Η νέα γενιά του άκρως επιτυχημένου εμπορικά supermini της ιαπωνικής φίρμας, επιστρέφει δυναμικά στην αγορά, έχοντας αναβαθμιστεί ριζικά τόσο αισθητικά όσο και μηχανικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Πριγκιπάτο του Μονακό η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του καινούργιου Swift και το zougla.gr με απεσταλμένο τον Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη, βρίσκεται εκεί για την πρώτη οδηγική εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μοντέλο της Suzuki βασίζεται στην πλατφόρμα Heartect, έχοντας πιο μοντέρνα και νεανική εμφάνιση, παρότι διατηρεί τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία του απερχόμενου. Τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, η δυναμική μάσκα, οι κρυφές χειρολαβές στις πίσω πόρτες, η κεκλιμένη οροφή, τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα και η διακριτική πτέρυγα αναδεικνύουν τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Το μήκος του αγγίζει τα 3,8 μέτρα και το βάρος είναι μόλις 850 κιλά, γεγονός που ευνοεί τη συμπεριφορά του οχήματος στον δρόμο, τις επιδόσεις και την κατανάλωση καυσίμου.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα με υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, υποστήριξη Apple Carplay και Android Auto, το flat bottom τιμόνι και τα όργανα με τις κόκκινες λεπτομέρειες. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην καμπίνα είναι ανώτερης ποιότητας, όπως και οι επενδύσεις σε καθίσματα και πλαϊνά θυρών.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, υπάρχουν μόνο δύο βενζινοκίνητα σύνολα, με τους diesel να λάμπουν δια της απουσίας τους. Στη βάση της γκάμας είναι ο ατμοσφαιρικός 1.2 Dualjet με τους 91 ίππους και τα 118 Nm ροπής. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον τρικύλινδρο BoosterJet των 998 κ.εκ. απόδοσης 112 ίππων και 170 Nm ροπής. Επίσης, για πρώτη στην ιστορία, το Swift θα προσφέρεται με το υβριδικό σύνολο SHVS της Suzuki, εμφανίζοντας μέση κατανάλωση καυσίμου 3,65 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Το πολυαναμενόμενο supermini της Suzuki θα βρίσκεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων τον Απρίλιο, αμέσως μετά το Πάσχα, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 11.900 ευρώ για την έκδοση 1.2 Dualjet και λίγο πάνω από τα €14.000 για την 1.0 BoosterJet.

Περισσότερα για το αυτοκίνητο θα διαβάσετε στο αναλυτικό άρθρο του απεσταλμένου στο Μονακό, Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη.

Δείτε όλη την γκάμα της Suzuki

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης