Η γερμανική φίρμα εμπλουτίζει την γκάμα των SUV με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που διακρίνεται για τα σπορτίφ χαρακτηριστικά και τις προηγμένες τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Q3 Sportback βασίζεται στο γνώριμο Q3, έχοντας όμως πιο δυναμικό design, κεκλιμένη οροφή και σπορ DNA. Ουσιαστικά πρόκειται για την coupe έκδοση του δημοφιλούς SUV της Audi. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,5 μέτρα, το πλάτος αγγίζει το 1,84μ., το ύψος το 1,56μ. και το μεταξόνιο τα 2,68 μέτρα.

Φέρει τη γνώριμη οκτάγωνη μάσκα, μεγάλες ζάντες, προστατευτικά στους προφυλακτήρες και στους θόλους των τροχών, ανασηκωμένο πίσω τμήμα και μία διακριτική πτέρυγα.

Χάρη στο αυξημένο μεταξόνιο, στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν έως πέντε επιβάτες. Τα πίσω καθίσματα σύρονται κατά μήκος, οι πλάτες τους χωρίζονται σε τρία τμήματα και η κλίση τους ρυθμίζεται σε επτά θέσεις, γεγονός που αυξάνει τα επίπεδα ευρυχωρίας και πρακτικότητας στο σαλόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 530 έως 1.400 λίτρα, με το δάπεδο να χωρίζεται σε δύο επίπεδα. Προαιρετικά, η Audi προσφέρει ηλεκτρική πόρτα για το χώρο αποσκευών που μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει με την χαρακτηριστική κίνηση του ποδιού. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, υπάρχουν σπορ καθίσματα με ραφές σε χρώμα αντίθεσης, επενδύσεις alcantara, πακέτο φωτισμού σε 30 αποχρώσεις και φώτα Matrix LED.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών είναι στάνταρ – προαιρετικά υπάρχει και 12,3” – όπως και η οθόνη στην κεντρική κονσόλα του συστήματος πολυμέσων MMI.

Τα smartphone με λειτουργικό Android και iOS συνδέονται άμεσα στο infotainment του αυτοκινήτου, προβάλλοντας κάθε πληροφορία στην κεντρική οθόνη.

Επίσης, υπάρχει online ενημέρωση για κυκλοφορία στους δρόμου, online υπηρεσία σημείων ενδιαφέροντος και οδηγίες για τους χώρους στάθμευσης, τις περιοχές κινδύνου και τα όρια ταχύτητας.

Από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα συστήματα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Change Warning), προειδοποίησης επικείμενης σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα (Audi pre sense), υποβοήθηση διατήρησης ταχύτητας (Adaptive Cruise Assist), κάμερες απεικόνισης 360 μοιρών, υποβοήθηση στάθμευσης και υποβοήθηση ανίχνευσης οπίσθιας κάθετης κίνησης (Rear Cross Traffic Assist).

Όσον αφορά στους κινητήρες, η Audi ανακοίνωσε έναν  βενζίνης και έναν πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα, την ισχυρότερη έκδοση 45 TFSI quattro S tronic με τους 230 ίππους και την 35 TDI S tronic των 150 ίππων. Φυσικά, θα προσφέρεται και με άλλα μηχανικά σύνολα βενζίνης και diesel, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις των υποψηφίων αγοραστών.

Το Audi Q3 Sportback θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα από το φθινόπωρο, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται λίγο κάτω από τα 35.000€.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης