Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το νέο hot hatch της Ford είναι διαθέσιμο προς παραγγελία και στη χώρα μας, με τους υποψηφίους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο κινητήρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Focus ST φέρει τη σφραγίδα της Ford Performance, διαθέτοντας πλειάδα τεχνολογιών, όπως σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της απόσβεσης (CCD), ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό eLSD και Torque Vectoring Control.

Προσφέρεται με τον 2.3 Ecoboost βενζινοκινητήρα απόδοσης 280 ίππων και 420 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και τον δίλιτρο EcoBlue των 190 ίππων και 400 Nm ροπής, τον ισχυρότερο diesel που έχει τοποθετηθεί στο Focus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προφίλ (Slippery/Wet, Normal και Sport) μέσω του Drive Mode, προσαρμόζοντας την απόκριση του γκαζιού, το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της ευστάθειας, τον ήχο της εξάτμισης και τις αλλαγές των σχέσεων.

Το αυτοκίνητο πατά σε ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S και φοράει δίσκους διαστάσεων 330 χλστ. εμπρός και 302 χλστ. πίσω με διπίστονες δαγκάνες, εξασφαλίζοντας κορυφαία αποτελεσματικότητα και αντοχή κατά το φρενάρισμα.

Σπορ φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με το τριάκτινο τιμόνι, τα καθίσματα της Recaro, την αλουμινένια λαβή του μοχλού ταχυτήτων, το λογότυπο ST και τους ψηφιακούς δείκτες για την πίεση υπερπλήρωσης, την πίεση λαδιού και τη θερμοκρασία, οι οποίοι πλέον απεικονίζονται στην έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών, να κάνουν τη διαφορά.

Φυσικά, δεν λείπει το σύστημα SYNC 3 με την οθόνη αφής 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, συμβατή με Apple Car Play και Android Auto, το WiFi hot spot και τις απεριόριστες λειτουργίες και εφαρμογές για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών.

Οι τιμές για το βενζινοκίνητο Focus ST ξεκινούν από 37.593 ευρώ στην έκδοση εξοπλισμού ST2 και από 33.735€ στην πετρελαιοκίνητη Ecoblue. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα φθάσουν στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων τον Σεπτέμβριο.

2.3 EcoBoost 280 PS ST2: 37.593€
2.3 EcoBoost 280 PS ST3: 43.589€
2.0 EcoBlue 190 PS ST2: 33.735€
2.0 EcoBlue 190 PS ST3: 36.946€

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης